Hotellbeskrivning

Bara någon minut från ikoniska Piccadilly Circus ligger detta hotell (se bilder här). Det utmärkta läget, med närhet till flera av Londons mest klassiska turistmål, var också den primära anledningen till varför jag och min sambo valde att bo här. Jag har varit i London flera gånger i och med jobbet, hon är helt ny för staden. Om man inte räknar alla klassiska stadsreferenser man snappar upp i musik och filmvärlden.

Best Western är, i mitt tycke, en ganska trött hotellkedja, som sällan glimmar till. Men jag måste säga att jag var förvånansvärt nöjd med just detta hotellet. Vi är väl alla medvetna om att femstjärnigt brittiskt hotell enbart kan vara femstjärnigt i Storbritanniens generösa system, men detta kändes rent och fräscht och rummet var ganska rymligt.

Läge och transport

Läget är kanon, med gångsavstånd till klassiska Londonstationer som Piccadilly Circus, Trafalgar Square, St. James Park och Covent Garden (kan inte rekommendera nog). Vilket stärker hotellets betyg en hel del.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Personalen var väldigt artig och trevlig. Engelsmännen är verkligen duktiga på att kännas genuint service minded. Vi hade inga problem med att checka in eller att checka ut. Vi kunde parkera vårt bagage vid receptionen både när vi anlände för tidigt för vårt rum och när vi checkade ut tidigt och flyget först skulle gå framåt eftermiddagen. Servicen var det med andra ord inga problem med. Rummet städades alltid noggrant.

Rummet

Rummet i sig var ganska trevligt – stort och rymligt med TV, internet och en välpackad minibar. Nätet funkade förvånansvärt smärtfritt och vi hade inga problem med att kolla lite på Netflix eller pröva lyckan på live casino om nätterna. Vi älskar att ta vara på semestrarna och gå upp tidigt och lägga oss sent. Så när vi har varit ute och roat oss en kväll, brukar vi varva ner på hotellet med någon film eller serie, eller lite gemensamt spelande. Sängen var stor och rymlig och hotellkuddarna var också klart godkända.

Mat, dryck och faciliteter

Förmodligen den bästa hotellfrukosten jag ätit i England. Den såg faktiskt ut som en “riktig” hotellfrukost och inte bara vita bönor, hård äggröra och en toast. De har också klassisk brittisk middag som serveras här men vi åt aldrig middag på hotellet. Det finns också en spaavdelning, som vi inte besökte.

Överlag måste jag säga att det känns som att det har hänt en hel del med maten i London på sistone. Det blir bättre och bättre för varje gång jag är där och denna gången åt vi inte en enda dålig måltid. Bästa maten hittade vi på Shepherd Market, som jag verkligen rekommenderar att du spanar in. Där fanns jättefin sushi och ett förstklassigt vinställe.

Internetuppkoppling

Internetuppkopplingen var stabil. Gick att streama film och spela spel utan problem. Testade aldrig att ladda hem några filer eller dylikt, så vet inte exakt hastigheten.

Prisindikation

cirka 2500 SEK

Slutsats

Vi är överlag väldigt nöjda med vår vistelse. Personalen var trevlig och läget fantastiskt. Det bjöds på den bästa frukosten jag ätit i London och internetuppkopplingen var klart godkänd. Men 2 500 kronor natten tycker jag är lite väl saftigt. Det höga priset drar ner betyget något.