Hotellbeskrivning

Ett klassiskt Hilton hotell som levererar det som kan förväntas. Brukar gå att kunna få ganska bra företagsrabatter på rummen om en förfrågan skickas direkt via e-post till hotellet.

Läge och transport

Ett relativt centralt hotell, ca 5-10 minuters promenad ner till centrum. Ligger i ett område där mycket konstruktion pågår och många nya höghus växer upp som svampar i marken. Bästa transportmedlet från flygplatsen är utan tvekan taxi som tar ca 15 minuter och kostar 30-40 zloty. Det går också att åka spårvagn och buss med 1 byte  har jag hört…..

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Snabb och trevlig receptionspersonal. Som HH Diamond fick jag en sedvanlig bra servis och kan inte bedöma om det var för min status eller om alla får det.

Rummet

Bode i ett executivrum med fönster i två väderstreck. Utsikten är inte något speciellt men ändå helt ok då man ser stora delar av staden.

Bekväm säng och på rummet finns en arbetsplats samt minibar, det finns även ett säkerhetsskåp och klockradio. Tv med ca 40 kanaler dock bara ett 10 tal på engelska. Badrummet är utrustad med separat dusch och badkar. Schampo, balsam och hudkräm samt vanetykitt tillhandahålls och fylls på varje dag.

Mat, dryck och faciliteter

Hotellet har på neder botten en större bar som ligger i anslutning till receptionen och restaurangen. Det finns både en utom och inomhus del. Under dagtid finns även ett kaffe där lättare mat också kan köpas.

Med tillgång till executivloungen så erbjuds frukost både i restaurangen och i loungen. Frukosten i restaurangen håller en bra standard. Det serveras mycket frukt och grönt och även nypressad juice som man får göra själv. Omeletter och ägg steks på beställning och serveras till bordet. Stort utbud av bröd och pålägg.

Frukosten i executivloungen är som den ofta är rätt begränsad men det viktigaste fanns. En stor skillnad var dock lugnet i loungen i jämfört med en relativt hög ljudnivå i restaurangen.

Executivloungen var under kvällstid öppen till 22:00 och mellan 18:00-20:00 serverades mat och alkoholhaltiga drycker. Utbudet av alkoholhaltiga drycker var två sorters öl en inhemsk och en import, whisky, vodka ett val av rött alt vitt samt mousserande. Sedan fanns det ett mycket stort urval av läsk på flaska. Maten som serverades var oftast två sorters varm mat, ostar, bröd, kex, nachoschips med salsa, oliver och olika sorters nötter. Nachoscipsen och nötterna stod även kvar efter att den övriga maten plockats bort.

Sammantaget en bra executivloung med tillräckligt med mat och dryck för att kunna hoppa över middagen.

Det som gör detta Hilton till ett riktigt bra hotell i mina ögon är möjligheten att träna på ett mycket stort gym som ligger på tredje våningen i Hotellet. Gymmet är öppet för allmänheten och som boende på hotellet får även gästerna fri tillgång till gymmets samtliga tränings alternativ. Öppettider är 06:00-22:00.  Gymmet håller i mina ögon mycket hög klass och standard. Rent och snyggt med ett stort antal maskiner och ledarledda pass. Det finns även en stor 25 meters pool. I anslutning till gymmet finns ett kaffe som serverar hälsomat och dryck.

I anslutning till hotellet finns även ett större casino.

Internetuppkoppling

Fritt wiff och fritt premium wiff utan kostand för HHDiamond.

Prisindikation

850 zloty

Slutsats

Trevlig hotell med ett grymt bra gym och en bra exectiveloung som drar upp helhetsintrycket. Det enda negativa är enligt min mening att det inte finns något att göra i ”närheten” av hotellet. För restauranger, uteliv och shopping måste man ta sig ner till centrum. Detta är dock bara en kort promenad bort.