Hotellbeskrivning

Ett centralt beläget hotell i Kalmar, inte stort men trevligt och relativt modernt.

Läge och transport

Hotellet ligger centralt i Kalmar. Med andra det är nära till det mesta. Flygbussen (Länstrafiken – de tar kreditkort ombord på busen!) tog oss till järnvägsstationen och därifrån var det en kort promenad till hotellet.

Runt hörnet finns restauranger och nattlivet, som kan bli rätt omfattande sommartid. Ben and Jerry’s har en glassbar alldeles i närheten, och det gamla vattentornet (med ett spa) går inte att missa. Allra närmast ligger dock troligen Sveriges smalaste korvkiosk (!).

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Inchecknigen gick snabbt, som medlem i Best Western Rewards på Platinum nivå så fick jag en voucher på 200 poäng, alternativt rabatt i restaurangen. I och med att vi inte skulle hinna med att äta på hotellet denna helg så fick det bli poäng.

Rummet

Rummet vi fick var beläget på översta våningen med en viss utsikt över takåsarna. Det upplevdes som modernt och nytt – troligen har det renoverats helt nyligen. Utcheckningen gick snabbt och effektivt, sedan var det bara att bege sig till flygbussen ut till flygplatsen. Vattenkittel, fön-apparat och en bricka med kaffe och te finns för den som behöver det. I receptionen fanns det också en kaffetermos och kakor. En kapsylöppnare satt monterad bredvid badrumsdörren. För varje gäst fanns också en morognrock och ett par tofflor, ett gott tecken på ett lite bättre hotell.

Mat, dryck och faciliteter

Hotellet ha ren restaurang och bar – nu blev det inte till att pröva desssa, men frukosten var klart godkänd. En stor buffé komponenrad av Tina Nordström.

Hotellet har en relaxavdelning, som vi inte han med att prova (därav inget betyg på denna del).

Garage för de bilburna finns.

Internetuppkoppling

Relativt enkelt och snabbt att koppla up sig och hastigheten bedömdes som godkänd.

Prisindikation

SEK 1300

Slutsats

Ett modernt och trevligt hotell centralt i Kalmar, vi bodde där en helg och kan rekommendera det för en helgvistelse i Kalmar med omnejd. Av det intryck som hotellet ger så skulle jag överväga att även använda mig utav detta hotell även då jag besöker Kalmar i affärer. Om jag kommer bo där igen? Absolut!