Hotellbeskrivning

Jubilee Hotel blev det vinnande alternativet under en resa till London som inkluderade allt från shopping till att titta på Premier League-fotboll. Valet föll på Jubilee på grund av priset, då vi letade efter lite billigare hotell med dugligt läge och bra förbindelser.

I slutändan så fick vi visserligen ett billigt hotell med bra förbindelser, men i övrigt får själva hotellvistelsen ses som en besvikelse under en i övrigt trevlig resa. Hotellet gick an för oss, men inte mycket mer än så. En talande händelse skedde under första kvällen då en av mina reskamrater, som gillar att spela på online casino och ville spela trots spelstopp, bestämde sig för att hitta en sida att spela på. Han kopplade upp sig via WiFi:et och hittade till slut en sida, men när han väl loggat in och skulle spela så tappade han uppkopplingen. Detta hände ett par gånger innan han snabbt gav upp. På något sätt kändes WiFi:et som en metafor för hela hotellet – visst, det fungerade för oss, men det var knappast allt vi hade önskat.

Läge och transport

Läget och transportförbindelserna är egentligen det som gör Jubilee till ett alternativ att överväga. Det tar knappa fem minuter att promenera till Victoria Rail Station som kort och gott kan ta dig till de flesta platser i London utan några större problem.

Det är också gångavstånd till Knightsbridge som ligger i anknytning till Hyde Park och har en hel del shopping m.m.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Det var inga konstigheter med varken incheckning eller utcheckning. En av de bättre aspekterna med vistelsen var faktiskt att nästan alla som jobbade där var väldigt trevliga mot oss.

Rummet

Rummet vi fick de första dagarna var väldigt litet och nedgånget med små sängar. Vi var totalt tre stycken som skulle sova i rummet och två av oss skulle dela säng. Den “större” sängen var inte mycket bredare än enkelsängen och vi två som delade på den fick kanske ligga lite närmare inpå varandra än vad vi hade tänkt.

Efter någon dag fick vi byta rum eftersom de skulle börja renovera det vi bodde i, och istället fick vi ett mycket större och finare rum. Det var visserligen också nedgånget och slitet, men det var rymligt och hade bättre sängar. Dock så luktade det en gnutta rök i rummet, vilket var mindre trevligt.

Eftersom de skulle renovera när vi var där så är det möjligt att rummen är aningen finare nu, men överlag så känns hotellet väldigt slitet och det bör man vara beredd på om man bokar rum där.

Mat, dryck och faciliteter

Det fanns möjlighet att få frukost serverad på hotellet, men det var inte tal om någon buffé. Alternativen var i praktiken begränsade till rostat bröd och yoghurt. Det var absolut inte fel på något utav det, men förväntar du dig en lyxig hotellfrukost så kommer du att bli besviken; det du bjuds på är en sparsam kontinental frukost.

Några faciliteter i övrigt är det inte tal om.

Internetuppkoppling

Det fanns WiFi på hotellet, som visserligen inte var det snabbaste, men det fungerade för slösurfande. Jag vet dock inte om jag hade litat på det till livestreaming eller videosamtal eftersom det, som nämnt i beskrivningen, tappade uppkopplingen lite då och då.

Prisindikation

600 SEK

Slutsats

Det är tveksamt om jag skulle välja det här hotellet igen. Visserligen var det väldigt billigt, personalen var mycket trevlig och det var inte på något sätt så att jag vantrivdes de dagar som jag bodde där. Men är man på semester och ska bo på hotell så vill åtminstone jag få en liten känsla av lyx – det fick jag absolut inte här.

Är det så att man enbart tänker vara på hotellet för att sova några få timmar så skulle det dock kunna fungera rätt bra. Läget är som sagt riktigt bra, men närheten till Victoria Rail Station, m.m.