Beskrivning och intryck

För den som gillar att shoppas finns det en hel del att göra på Schiphol.Här finns allt från mode till elektronik, böcker och choklad, leksaker, sportutrustning, accessoarer och smycken. Ett annat alternativ är att besöka en lounge.

På dessa förväntar jag mig att kunna få något gott att äta och dricka, kolla mina mail, spana in Netflix osv. Eftersom jag använder en VPN som gör att det ser ut som man kommer från ett annat land online, tycker jag det är rätt kul att gå in på Netflix från olika länder och jämföra utbuden. Spana in någon serie/film som inte går att se i Sverige.

När jag skulle flyga hem från Schiphol senast så var jag rätt sugen på att besöka British Airways Galleries Club, som jag hört rätt gott om. Eftersom jag reser mycket med jobbet, anser jag att jag har rätt bra koll på vad som utgör en bra lounge eller inte. Och, var helt klart en trevlig sådan. Om än inte lite tråkig. Allt är fräscht och så, men det där lilla extra finns inte helt enkelt.

Mat och dryck

Mat och dryck är ett väldigt viktigt inslag på lounger. Här förväntar jag mig att få valuta för pengarna och att det ska finnas ett stabilt utbud av mat och dryck. Jag har inget emot att betala extra, men då ska det också vara bra. Här fanns ett riktigt schysst utbud av vin och andra alkoholhaltiga drycker och det fanns också ett klart godkänt bord med snacks att plocka från. Hade gärna haft lite mer Holländsk prägel på det hela, varför inte bjuda på klassiska stroopwafels?

Faciliteter

Detta är en tyst lounge med ett väldigt begränsat antal faciliteter. Fokuset ligger på att vara en lugn miljö där man kan arbeta i olika soffgrupper eller i de stabila, men något små, skrivborden. Jag gillar fåtöljerna med de mysiga lamporna också. Även om det känns lite “IKEA” över det hela. Jag hade gärna haft tillgång till ett gym, men det fanns inte vad jag kunde se.

Internetuppkoppling

Det var inga problem att spela spel, kolla Netflix eller arbeta. Nätet fungerade rakt av klockrent – trots att vi var rätt många i loungen. Mycket bra!

Slutsats

British Airways Galleries Club Lounge på Schiphol får rakt av 8 av 10 i betyg. Här finns några väldigt bra förmåner – inte minst inredningen. Men det där lilla extra saknas för att nå de högsta betygen. Jag uppskattar att det var lugnt och tyst och jag kan mycket väl tänka mig att spendera några fler timmar här.