Bakgrund och introduktion

Hade varit nere på semester i ljuva Grekland under oktober. Eftersom jag hade matchat bonuskort och fått Flying Blue Gold tänkte jag att det var hög tid att testa statusfunktionerna. Reste ner några dagar tidigare med min flickvän och efter en härlig tid där nere var det tid att åka hem. Det var dåligt väder när vi skulle åka från ön så vi bestämde oss för att ta en tidigare båt in till Pireaus.

På flygplatsen

Flyget skulle inte avgå för än 17:15 och vi anlände vid 11:30 till flygplatsen. KLM/Air France’s incheckning är öppen hela tiden så vi kom snabbt fram till Sky Priority-disken och fick en mycket trevlig agent som betjänade oss. Hon tyckte att vi var väldigt tidiga, men då vi berättade bakgrunden till det så förstod hon. Väskorna Prioritytaggades och vi fick en inbjudan till Goldair Lounge. Loungen är en tredjepartslounge och är väl inte världens roligaste, men den är helt okej för några timmars vistelse. Fick Fasttrack-stämplar på boardingpassen

Ombordstigning och första intryck

Boarding av våran B737-800 påbörjades på tid och Skypriority och Businesspassagerare fick gå ombord först. Kapten annonserade en flygtid på 3h 35 minuter. Kändes som att det skulle bli en lång och seg flygning. Det märktes att flygningen var längre än normalt, men den gick ändå ganska snabbt eftersom jag hade ett trevligt resesällskap 🙂 Blev inte speciellt uppmärksammad som Flying Blue Gold. Planet var helt fullt.

Stolen och underhållningssystemet

Vi satt precis bakom nödutgångarna i hyfsat bekväma standard ekonomi-stolar. Hade för mig att det skulle finnas tv-skärmar i taket, men vid närmare eftertanke är det nog bara på B737-700 som de finns på.

Måltider och Service

Servicen på denna flygning var en varm Quiche med ost och skinka. Dryckesvagnen hade öl, vin och alkoholfria drycker och juicer. Tog en flaska vitt, Terra Andina. De har haft detta vin några år nu på KLM. Har man tur så får man ett finare vin från Business Class. Efter ett tag kom kaffe/té-vagnen ut och till det serverades en Tigerkaka. Passade även på att beställa in en till flaska vin. När vi närmade oss landning serverades godis ur en stor ask som bestod av Mentos, Mars, kex och en nöthälsobar. Allting smakade fint.

Ankomst

Vi landade lite sent i Amsterdam så det blev inget loungebesök innan flyget till Göteborg. Väl i Göteborg fungerade Prioritybaggaget på en av väskorna i alla fall…

Slutsats

KLM erbjuder en bra ekonomiprodukt inom Europa. Lite mer variation på mat och dryck kan önskas, men överlag levererar de en bra flygning.