Beskrivning och intryck

När man öppnar dörrarna till loungen och går i den ca 30 meter långa korridoren mot receptionen får man intrycket av att man är på väg in på en nattklubb snarare än en flygplatslounge. Ljuset är dämpat och går i blåa toner, längs högersidan finns dörrar till toalett/duschrum och i slutet av korridoren finns receptionen.

Väl inne i loungen är belysningen fortsatt dämpad. Nattklubbskänslan kvarstår även om det är lite mer loungekänsla än i korridoren. Det finns två plan där det nedre har alla förfriskningar och det övre har något fler sittplatser och projicerade TV-kanaler på väggarna.

Den här dagen var det väldigt mycket folk så det fanns knappt några sittplatser lediga. Kanske beror det på att det var en dag inklämd mellan två strejkdagar för TAP:s kabinpersonal. Oavsett känns loungen ganska liten, kanske främst pga den dämpade belysningen.

Mat och dryck

Utbudet av dryck är bra. Det finns en helt okej kaffemaskin, läsk/vatten, två sorters öl på fat samt gott om vin. Vinerna finns i två mindre kylar med tappar kopplade till flaskorna i kylen så att man enkelt kan se vad som erbjuds. Fem röda och fem vita fanns att tillgå. Mousserande fanns också i en kylhink.

Utbudet av mat är något begränsat. Det fanns några enklare snittar och en del charkuterier, lagom som tilltugg till vin/öl men inget som ersätter en större måltid. Både snittarna och charkuterierna var goda.

Faciliteter

Det finns ett duschrum samt två toaletter, vilket är på tok för få i förhållande till antalet personer i loungen den här dagen.

Fem datorer fanns att låna och en del tidningar.

Internetuppkoppling

Det finns wi-fi i loungen med ett något komplicerat lösenord. Det tog mig tre försök innan jag hade rett ut versaler och bindestrecken i lösenordet. Väl uppkopplad var hastigheten okej.

Slutsats

Dämpad belysning och få sittplatser gjorde att det inte blev något speciellt avslappnat besök. Utbudet av vin och goda charkuterier väger dock upp, det går att dricka gott inför en flygning.