Bakgrund och introduktion

Denna flygning var en del av en 3 veckors semester i Asien och var flyget till vår sista destination, Tokyo, Japan. Var väldigt förväntansfull att få flyga med Thai airways A380 och pröva denna nya flygprodukt.

På flygplatsen

Bangkoks flygplats är kanske inte den mest effektiva och organiserade, en väldigt lång promenad på ca 20 minuter till gate området för vårt flyg. Dock är möjligheterna till shopping och restauranger oändliga. Immigrationskontrollen denna gång var förvånansvärt snabb och effektiv.

Ombordstigning och första intryck

Boarding till A380:n gjordes genom 3 olika gångar varav en var för business och first class och de 2 andra för economy. En nästan full flygning men ändå en relativt smidig boarding. A380:n med sitt generösa utrymme i kabinerna gjorde säkerligen sitt i boardingen. Thai airways personalen som alltid fantastiskt vänliga och leende vid ombordstigning. Thai airways A380 eco class är en helt fantastisk produkt, inte minst för tystnaden i kabinen på A380:n men också för generositeten i stol och benutrymmet samt servicenivån under flygningen.

Stolen och underhållningssystemet

Ett av de bästa benutrymmena i economy class, tillsammans med ett generöst och bekvämt säte med en 10″ AVOD skärm och bra hörlurar gjorde denna flygning till en dröm. Bra skärpa, bra ljud och mycket bra utbud på underhållning av filmer och serier på AVOD systemet. De moderna sätena i A380 har många smarta lösningar med fickor och med borden som gör det utrymmet mer spaciöst än ombord på äldre flygplan.

Internet ombord

Nix. Inte på denna flygning. Dock inget jag direkt förväntat mig heller.

Måltider och Service

Maten höll genomgående god kvalitet samt likaså dryckerna till maten. Maten serverades på riktigt porslin utan skamliga plastbestick, samt dryck i riktiga glas. Varför detta inte kan ske på andra bolag i eco class också är en bra fråga. En stor måltid bestående av förrätt, huvudrätt samt dessert, till det bröd, smör samt ost. Valmöjlighet mellan scampi eller biff som huvudrätt, uppskattat när denna valmöjlighet erbjuds. Det jag gillar med Thai airways och med många andra asiatiska flygbolag är de varma handdukarna som serveras innan måltiden. Det är en extra detalj som gör sitt till helheten. Så enkelt men så effektivt.

Flygvärdinnor alltid bistående vid frågor vilket är uppskattat som gäst ombord.

Sömn

Enbart en 5h flygning och dagtid så inget behov av att sova. Det utsökta kaffet tillsammans med det förträffliga AVOD systemet gjorde att 5h timmar passerade på 2h.

Ankomst

Rätt i tid på Narita flygplats och med en snabb avstigning. Tack vare de flera utgångarna på A380:n kunde alla stiga av samtidigt. Passkontrollen vid Narita flygplats är i en klass för sig. Inga köer, trevliga och effektiva kontrollanter. Även guider och informanter på plats för att vägleda rätt.

Slutsats

En mycket stabil och bra produkt om hur flyg 2014 bör vara. En riktig premium produkt i form av service, underhållning och utrymme. Thai airways gamla Boeing 747:r var alltid bra på sina sätt och vägledande inom benutrymme. Med A380:n tas ett tydligt steg framåt och Thai airways fortsätter hålla ribban högt.