Läge och transport

Fantastiskt läge precis nere vid Circular Quay och alltså gångavstånd till färjorna, operahuset, botaniska trädgården, området The Rocks, nöjesområdet i Darling Harbour mm.

Jag brukar ta taxi till och från hotellet då det inte är speciellt dyrt.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Jag provade på Marriotts online-incheckning via iPhoneapp och som väntat (då annonserat via appen) fanns det ett kuvert med nyckel och information om executiveloungen förberett. Det enda de behövde fråga var ifall jag ville ha amenities eller poäng som Platinum arrival gift och ifall kortet som redan låg inne i bokningen skulle användas för att reservera pengar för incidentals.

Utcheckning gick väldigt fort då det var en poängnatt och jag inte debiterat något till rummet. Jag fick senarelagt utcheckningen till kl 14 och då mitt flyg inte gick förrän kl 21 fick jag ett nyckelkort till vån 6 där det finns en arrival lounge där jag kunde ta en dusch och kika lite TV om jag ville samt även ett nyckelkort till vån 30 där executiveloungen finns om jag hellre ville gå dit – detta gav alltså mig i princip tillgång till happy hour kvällen efter utcheckning vilket var generöst.

Rummet

Det standardrum jag bokat blev uppgraderat till vån 29, dock inte executive floor då dessa verkar finnas på vån 30-32, men med utsikt mot operahuset.
Rummet i sig tycker jag inte var något spektakulärt men helt klart modernt och trivsamt.

Mat, dryck och faciliteter

Som platinummedlem fick jag tillgång till Executiveloungen på 30:e våningen. Där serveras frukost mellan 6:30 och 10:30 men även tillgång till deras frukost nere i restaurangen Icons där jag åt min. På kvällen erbjöds diverse smårätter (små pajer, vårrullar, grillad tonfisk, minimozzarella mm) samt en rad olika alkohol- och icke alkoholhaltiga drycker.

Hotellet erbjuder en arrival lounge där man kan fräscha till sig, kolla på TV, ta en fika eller sova en stund ifall man ankommer innan normal incheckningstid kl 15.

Hotellet erbjuder även gym, pool och SPA där det även finns möjlighet till personal trainer mot en avgift. Vid entrén har Avis ett kontor och bilutlämning och precis innanför dörrarna till lobbyn finns en souvenirbutik.

Internetuppkoppling

I alla publika områden på hotellet är internet gratis. På rummen är Internetuppkoppling gratis för alla medlemmar i Marriott Rewards. För Platinum Elite ingår dessutom fritt high-speed internet.

Prisindikation

35,000 Marriott Rewards points

Slutsats

Tycker att läget och faciliteter kontra pris är riktigt riktigt bra på detta hotell, speciellt med den tillgång till executive lounge som man gratis får som Gold/Platinum Elite.