Bakgrund och introduktion

Det var dags för mig att uppfylla en av mina högsta drömmar och spendera 4 veckor hos mina vänner i New York!

På flygplatsen

Allt gick väldigt snabbt och smidigt. Personalen besvarade frågor och var hyfsat trevliga. Det var lätt att hitta och förstå vart man skulle gå.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

För mig som reste ensam för första gången i mitt liv, samt för första gången på 8 år, så var det lite svårt att förstå vad som skulle hända i väntrummet. Tekniken fungerade inte riktigt så när damen sa saker i mikrofonen så hördes det ej. Första intrycket var helt okej.

Stolen och underhållningssystemet

Underhållningssystemet var segt och slutade fungera till och från för mig och mina medresenärer, dock inget som man brydde sig om. Det var lite trångt och kudden var i billigaste laget, men jag antar att det är vad man har att vänta sig om man köper economy.

Internet ombord

Internet fanns ej.

Måltider och Service

Måltiden på denna resa var över förvåning. Kycklingfilé och citronrisotto och ljummet bröd, med en citronfromage till efterrätt. När mat och kaffe kom ut så kände jag att flygvärdinnorna blev irriterade av frågor. Jag hade mängder med frågor eftersom det var första gången jag reste i vuxen ålder, men slutade ställa frågor efter att ha blivit otrevligt bemött vid min andra fråga. Maten var god men vi fick ingen meny och fick inte välja. Hade önskat att få välja ett nyttigare alternativ men det kanske man hade varit tvungen att beställa före resan. När jag frågade vilka dryckesalternativ som fanns fick jag svaret ”allt..”.

Sömn

Stolen vad okej. Benutrymmet var bra, dock gick inte stolen att fälla så mycket så jag vilade med huvudet mot stolen framför (det var inte planerat, men jag var visst trött..), så under min första vecka i New york hade jag ett blåmärke i pannan.

Ankomst

Ankomsten gick snabbt och smidigt. Hade fått höra att det skulle ta upp emot 3h att ta sig ut från flygplatsen, men för mig tog det ca. 45 min, inkl. en uppfräschning inne på toaletten. Flyget var även en timme tidigare än planerat på destinationen.

Slutsats

Över lag en positiv upplevelse. Det enda jag hade velat ändra på var bemötandet från flygvärdinnorna, de hade kunnat få mig att känna mig välkommen istället för till besvär. Skulle definitivt rekommendera detta till andra. Ett bra pris för allt jag fick. Det finns betydligt billigare biljetter att få tag på, men jag känner att det är värt att betala extra för säkerheten som SAS ger.