Bakgrund och introduktion

En vecka innan avresa mottog vi erbjudande om att lägga ett bud för att kunna köpa en uppgradering. Efter att ha lagt det lägsta möjliga budet för ekonomi Comfort(ca 750 SEK) dröjde några dagar innan vi mottog svar att vi blivit uppgraderade på första delsträckan.

På flygplatsen

Vi ankom till Arlanda i god tid och kunde som tur va slippa den mycket långa kön till incheckningen genom att gå till Saga class disken där vi var de enda i kö. Efter incheckningen blev det ett besök i loungen innan vi begav oss mot gaten.

Lounge: Menzies Business Lounge, Stockholm Arlanda (ARN), Terminal 5

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Som sittande i Economy Comfort fick vi gå ombord först tillsammans med Saga class. När vi kom ombord möttes vi av beskedet att vi blivit flyttade från de vanliga Economy Comfort sätena till Saga Class(dock med bibehållen service nivå). Vi kunde också konstatera att detta var ett plan med den gamla inredningen och underhållssystemet.

Stolen och underhållningssystemet

Då vi egentligen väntat oss vanliga Economy säten var det naturligtvis en positiv överraskning att få sitta i Saga Class. Dock kände vi oss snabbt glada över att vi inte betalat priset för en Saga Class biljett Icelandairs businessstol är långt efter konkurrenternas när det gäller komfort och utrustning. Stolen går att luta ganska lång tillbaka men utan att ge någon riktig sov/vil-komfort. Dessutom blir det väldigt trång när personen framför lutar sin stol till max nivå. Underhållningsystemet kändes ganska standard med ett lagom utbud av filmer och serier.

Internet ombord

Internet fanns ombord till en kostnad av 6 EUR för hela resan vilket kändes väldigt prisvärt. Jag köpte tillång till min Ipad som jag och mitt resesällskap sedan delade på. Internet fungerade hela resan med godkänd hastighet.

Måltider och Service

Kort efter att vi kommit upp i luften påbörjades serveringen. Passagerare i Economy Comfort fick välja det man ville i form av mat och dryck från den meny som fanns i ekonomiklass. Jag valde Icelandairs minihamburgare och en isländsk öl vilket smakade väldigt bra. Efter serveringen var det möjligt att beställa yterliggare mat eller dryck, vilket dock försvårades av att personalen var näst intill osynlig resten av resan.

Sömn

Ingen sömn då detta var en kortare dagflygning.

Ankomst

Vid ankomst till Island blev det busstransport. Ingen prioriterad avstigning för Saga Class/Economy Comfort.

Slutsats

Icelandair levererar en okej Economy Comfort produkt och lyckas du få igen en prisvärd uppgradering så kan det mycket väl vara värt kostnaden. Sett till vad deras ordinarie priser ligger på så kan man dock fråga sig om man inte kan förvänta sig mer i form av uppmärksam service. Hur som helst en trevlig flygning