Beskrivning och intryck

Loungen är lätt att hitta. Ligger tillsammans med övriga lounger efter säkerhetskontrollen på andra våningen – bara att följa den tydliga vägvisningen.

Första intrycket av den nya Star Allianceloungen, invigd sommaren 2014, är både storlek och intimitet. Inredningsarkitekterna har lyckats få den 1400 kvadratmeter stora loungen, med plats för 300 sittande gäster, att kännas mysig. Inredningsmaterialen är trä, rep och naturfiber. Loungen är  indelad i 6-7 olika miljöer, elegant avgränsade från varandra.  Loungen framstår som lätt överdimensionerad med tanke på det begränsade antal avgångar som Star Alliance har på Guarulhos efter det att TAM bytt allians till One World. Det kan vara förklaringen till att loungen även accepterar Priority Pass.  Ljus lounge med trevlig utsikt mot plattan.

Mat och dryck

Utbudet av varm mat bestod av en soppa, varm pasta med ett par olika såser, piroger och varma minipajer med fyllning. Det kalla utbudet bestod av ett par, tre olika sorters snittar, samt grönsaksdipp och elegant presenterad kall pasta i små glas. Desserterna äppelkompott i tartelettform samt mousse i små glas. Därtill frukt etc.

Utbudet av alkohol var av god kvalitet, om än inte överdådigt. Välsmakande rött, vitt och mousserande vin (chilenskt, argentinskt och franskt). Därtill två självserveringsbarer, en lite större och en lite mindre,  med standardutbud.

Faciliteter

TV-skärmar med sport eller internationella nyheter(diskret placerade så de inte stör) och ett begränsat utbud av internationella tidningar finns.  Självserveringsbuffé, självserveringsbar, två separat placerade stationer för kaffe/thé. Fyra duschrum som bokas genom receptionen. Väl genomtänkt med diskret placerade uttag för el samt USB lite överallt. Businesscenter med utskriftsmöjlighet.

Internetuppkoppling

Fri internetuppkoppling med godkänd hastighet.

Slutsats

En stor och komfortabel lounge där du är garanterad sittplats. Loungen är väl genomtänkt och har en design som är lite utöver det vanliga. Bra faciliteter. Maten är bra och trevligt presenterad, men utbudet kunde vara större. Tillräckligt för dig som vill äta lätt.