Beskrivning och intryck

En mindre lounge som sitter ihop med den större businessloungen. Helt nyöppnad vid mitt besök varför allt kändes väldigt fräscht. Enligt spec rymmer loungen 40 personer, vilket gissningsvis är beräknat på de Star Alliance flighter som avgår samtidigt med First class ombord från denna terminal. Vi mitt besök en tisdagskväll var det ca 20 personer i loungen, vilket inte kändes trångt på något sätt.

Mat och dryck

Det erbjöds både buffé och vissa a la carte rätter, beroende på tid på dygnet (se bild på meny). Eftersom loungen sitter ihop med business loungen är det fritt fram att gå ut dit och hämta mat och dryck om man så önskar (A la carte endast i First lounge). Jag bedömmer buffén som ungefär likvärdig mellan loungedelarna, kanske en liten fördel i exklusivitet för First lounge, men det tar å andra sidan Business loungen igen i utbud, som är större där. Vinerna håller högra klass i First loungen med fokus på viner från Kalifornien, spritutbudet i stort sett likvärdigt, för självservering.

Faciliteter

Star Alliance First lounge är en mindre lounge, med ganska få faciliteter. Toaletter finns några stycken, men för merparten av faciliteter, som duschrum, arbetsplatser, terass, bemannad bar osv. får man gå in till business loungen. Det finns en liten connecting door mellan dem, så man slipper gå ut från First för att komma in till Business. Kod för att komma tillbaka till First får man av loungevärdinnan vid entré. I ena änden av loungen finns fyra matbord för de som önskar äta.

Internetuppkoppling

Internetuppkoppling fanns, kostnadsfritt, bra hastighet.

Slutsats

Om man reser från Los Angeles TBIT med Star Alliance First Class är det denna lounge man kommer att hamna i. Men jag föredrar nästa ändå den större lillebrodern – Star Alliance Business Lounge (http://www.businessclass.se/lounger/star-alliance-business-class-lounge-los-angeles-ca-international-lax-tom-bradley/) framför allt tack vare den grymma terassen med utsikt mot Hollywood hills.