Bakgrund och introduktion

Som flygintresserad har det ju såklart varit en dröm att någon gång få flyga Emirates A380, och på den här rundturen i Asien påskveckan 2015 fick jag chansen. Som tur är så flyger Emirates dagligen Dubai-Hongkong med stopp på vägen i Bangkok så att den sista delen blir en lunchflygning på ca 2,5 h. Dock kostade Business class en förmögenhet och jag ville ändå se vad omtalade Emirates har att bjuda på i sin enklaste form – ekonomiklass. Emirates gav innan flygningen ett väldigt gott intryck då alla information om flygningen var väldigt bra presenterad i deras app för iPad – tex meny och vilka filmer som skulle erbjudas.

På flygplatsen

Inga problem med incheckning och säkerhetskontroll. Mycket folk som vanligt, men det gick smidigt att ta sig bort till gaten.

Ombordstigning och första intryck

Boarding påbörjades ca en timme innan avgång och vi skulle sedan bli 20 min sena iväg. Jag var bland dom första ombord vilket gjorde att jag satt i nästan 80 min innan vi kom iväg. Det är baksidan med så stora plan som A380 – allt tar längre tid. Kabinen var annars fräsch och fin, planet var drygt ett år gammalt bara.

Stolen och underhållningssystemet

Sköna stolar och rejäla skärmar med Emirates kända ICC. Stort utbud med både musik, film och TV. Plus för att det fanns både USB-uttag och vanligt eluttag. Benutrymmet var okej.

Internet ombord

Jag testade internet med mobilen och använde upp dom 10 mb som det bjuds på. Fungerade fint att chatta samt även skicka bilder.

Måltider och Service

Hade beställt vegetarisk mat. Min bricka kom från ingenstans långt innan serveringen påbörjades. Förstår inte varför alla bolag gör så med specialmaten. Fick min dryck långt senare samtidigt som de andras mat serverades. Maten och vinet smakade helt ok. Jag frågade efter mousserande vin, men det fanns inte ombord även om man normalt kan få det mot betalning. Är det semester så ska det ju firas varje dag 🙂

Sömn

Nej jag var fullt upptagen med underhållningssystemet.

Ankomst

Snabb flygning då vi landade ca 20 min före utsatt tid även om vi var sena iväg från Bangkok. Direkt var vi framme vid gaten men där tog det stopp. Vi fick vänta med att kliva av. Ropades ut att det var något fel på bryggan. Tillslut kom vi av planet på den tid som vi egentligen skulle ha varit framme. Tåg till terminal 1 och bagaget kom ganska så direkt. Hongkongs flygplats är exemplarisk, enligt mig bättre än Changi. Lätt att kliva på tågen in till stan, som gå var 10:e minut.

Slutsats

Het korrekt standardflygning. Jämfört med europeiska bolag så är det ju mycket bättre service ombord. Jämfört med andra Asiatiska bolag så känns det som att Emirates har vuxit lite för snabbt och inte hunnit trimma in all personal servicemässigt lika korrekt som tex Cathay.