Hotellbeskrivning

Väldigt bra beläget hotell på Copacabana med utsikt över hela stranden om man lyckas hamna i ett av de rummen som vi gjorde som Platinum-medlemmar hos Accor. Själva hotellet höll på att fräschas upp lite utvändigt inför stundande Fotbolls-VM får man anta. Så vissa rum hade målare hängande i snören utanför fönstret, men de kanske inte var belagda.

Läge och transport

Bra läge längs stranden med promenadavstånd till både Copacabana (givetvis) och Ipanema. I närheten fanns också tunnelbanestation om man ville använda det sättet för att transportera sig in till stan

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen tog ganska lång tid av någon anledning och medan vi väntade blev mannen bredvid nekad tidig incheckning då klockan bara hunnit slå 13 när vi var där. Han som checkade in oss försvann en bra stund men kom tillslut tillbaka och meddelade att vårt rum var klart så vi fick en något tidigare incheckning till skillnad från mannen bredvid. Vi fick också förklarat att vi blivit uppgraderade till ett rum med strandutsikt och även lounge-tillgång mellan kl 12 och 17.

Vi försökte oss senare på att boka en helikopterflygning och Concierge-mannen som hjälpte oss med detta var också mycket hjälpsam.

Rummet

Rummet var ett ganska ordinärt hotellrum men fräscht och med gratis flip-flop-tofflor som gåva. Det läckte vatten ut på golvet i badrummet när man duschade men de tog de tag i under vistelsen och tätade efter att vi påpekat detta. Trevligt naturligtvis med balkongen och utsikten. Även sängen var skön att sova i.

Mat, dryck och faciliteter

Ingen frukost ingick i rummet och av någon anledning har Platinum-medlemmar enbart tillgång till loungen mellan kl 12-17 då det inte serveras någonting annat än dryck där (även alkoholhaltiga drycker) och små bakverk. Ville man stanna längre eller komma tidigare gick det bra mot en hög avgift så vi avstod.

Internetuppkoppling

Som platinummedlem ingick internetuppkopplingen. Man använde sitt rumsnummer och efternamn för att logga in och fick sedan välja en av betalalternativen som de sedan nollställde vid utcheckning. Internetuppkopplingen fungerade sedan tillfredsställande under hela vistelsen.

Prisindikation

2600 kr

Slutsats

Trevligt hotell med bra utsikt över stranden om man lyckas få ett sådant rum. Vi utnyttjade dock aldrig möjlighet att testa någon mat på hotellet då det var hyfsat dyrt att köpa till både frukost och lounge-tillgång. Har aldrig varit med om att lounge-tillgången varit tidsbegränsad på något hotell förut heller och det ger ju ett lite udda kan jag tycka. Men det som gav stående intryck är så klart den fantastiska utsikten över Copacabana men även servicen från både incheckningspersonal och concierge på hotellet var trevlig.