Hotellbeskrivning

Hotellet är ett av få hotell inom Sofitelkedjan som har namnet Legend och med sina 5 stjärnor ligger det bokstavligen precis i mitten av hela Amsterdam. Jag bodde här en av nätterna på min korta weekend och ville lyxa till det innan semestern tog slut.

Läge och transport

Som tidigare beskrivet ligger hotellet mitt i stan med gångavstånd till dom flesta sevärdheterna. Det går bra att ankomma i taxi till hotellet eller om du vill kan du beställa upphämtning från flygplatsen av hotellets egna carservice. Dom använder Mercedes i S-klassen och en större Van och priset låg runt 120-145 euro per väg vilket jag tyckte va lite i överkant då taxi kostade knappt 40 euro.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Anlände till hotellet redan vid 10:30 på förmiddagen, något jag tidigare meddelat dom via mail. Inga problem att få checka in vid den tiden men dom ville bara kontrollera att rummet var i ordning för vår ankomst. Som platinum medlem i Accor Le Club ingår en rad förmåner som också följdes utförligt vid incheckning med drinkbiljett i form av ett vackert handskrivet kort som då inkluderade 2 glas champagne i baren. Då jag hade bokat en av hotellets Opera sviter ingick en butlerservice och vi hälsades välkomna av butlern Carlos vid ankomsten som visade vägen upp till rummet och även påvägen upp han med att berätta en del historia om detta fantastiska hotell.

Innan ankomst till hotellet får man ett mail med ett formulär i som heter ”Your butler is expecting you”. Detta formulär kan du fylla i alla önskemål om såväl rum, spabehandlingar, upphämtning på flygplatsen och egna personliga önskemål om biljettbokning eller restaurangbokningar. Exempel utdrag från listan är att man fick välja hur sängen skulle vara bäddad, mjuka eller hårda kuddar, dun eller skumkuddar och om det skulle va ett tjockt eller tunt täcke.

Alla önskemål hade uppfyllts och butlern dubbelkollade även detta vid våran ankomst till rummet. Vi kunde även be butlern om att jacuzzin skulle va uppfylld vid en viss tid på kvällen när vi kom tillbaka och vår flaska champagne som ingick på rummet fanns även på plats.

Både tidig incheckning och sen utcheckning till 16:00 dagen efter ingick i priset.

Rummet

Rummet låg på fjärde våningen och hade fönster ut mot hotellets innergård och trädgård. Jag hade tidigare mailat hotellet och bett om en speciellt önskemål om rum då alla deras Opera sviter är av olika karaktärer. Detta hade uppfyllts utan problem och vi hade fått rum 443 som är W. Polak Suite även kallad Bridal Suite på hotellet.  Rummet va ca 75kvm stort och hade ett badrum som tog upp halva hotellrumet. I badrummet förutom dubbla handfat fanns en stor regndusch som gick att kombinera till ångbastu och en jacuzzi. Inredningen i rummet var mycket fräsch med en hel del färger och mycket naturligt ljus ifrån dom 7 stora fönsterna som bara fanns i sovrummet.

Mat, dryck och faciliteter

Hotellet har två olika restauranger varav den ena är en bistro med en varierande meny mer liknat en barmeny. Maten var okey men tyvärr lite för smaklös. Den andra restaurangen som också är hotellets officiella är The Bridges med 1 michelin stjärna på rankningen serveras här fisk och skaldjur, även frukosten serveras i deras lokaler på morgonen. Jag fick aldrig tiden att inta någon måltid här så kan tyvärr inte nämna mycket om denna. Jag hann dock gå igenom deras vin och champagnelista som var mycket imponerande och fick en trevlig pratstund med Sommelier vid namn Jasper som hade en otrolig servicenivå och hade jobbat inom yrket i över 15 år.

På första våningen i östra flygeln på byggnaden finns So Spa som är Sofitels signaturrelaxavdelning. Här finns det tillgång till pool, både ång och torrbastu, gym samt en stor variation av spabehandlingar.  Handdukar och badrockar fanns att tillgå i anslutning till poolen.

Då jag bokat en svit med tillhörande packet så ingick frukost på rummet och det va en stor meny som fick fyllas i. Vid precis exakt tidpunkt på sekunden nästan ankommer vår butler med en hel vagn med tillhörande värmeskåp. Vagnet förvandlades till ett bord och dukades upp med allt som beställts medans en del varmrätter behölls i värmeskåpet under bordet. Frukosten va exceptionell och dom hade inte missat en ända sak jag beställt.

Internetuppkoppling

Internet fanns trådlöst och med kabel i rummet. Då jag är platinum medlem så ingick internet för mig både på grund av statusen och rummet så kan inte säga ifall det kostade. Hastigheten var mer än väl tillräcklig.

Prisindikation

1100Euro

Slutsats

Vill ni bo som kungligheter och behandlas som om ni var dom ända gästerna som bodde på hotellet, då tycker jag verkligen att ni skall välja Sofitel Legend Grand Hotel. Med den personliga butlerservice som ingår i alla sviter som bokas får man en känsla av lyx och man kan verkligen slappna av och njuta av sin vistelse. Till er som funderar det är med andra ord värt varenda krona det kostar om man ser på vad som ingår i priset.