Hotellbeskrivning

Atens enda flygplatshotell som ligger 50 m från ankomsthallen. Har Le Clubaccor platinumkort så det var anturligt att checka in på Sofitel.

Läge och transport

Ligger som sagt mittemot ankomsthallen. Metrolinje 3 som tar dig in till centrala Aten på ca 40 min ligger endast ett fåtal minuters gång från hotellet. Dessutom finns flertalet taxibilar samt bussar uppradade utanför hotellet och flygplatsen. Runt omkring hotellet finns IKEA samt en stor Factory Outlet för mode.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen var mycket smidig. Jag fick ett trevligt välkomnande. På frågan om jag blivit uppgraderad fick jag svar ”Of Course”. Blev uppgraderad från Superiorrum till Executive Club room. Som klubbmedlem får man dessutom drinkbiljett. Bemötandet och servicen var god i övrigt alla hälsade glatt och var inställda på att ge god service.

Rummet

Executive Club Room på vån 7.  Beskrivs enligt hemsidan som ”301 sqf (28 m²) fully soundproofed and air-conditioned room, with a panoramic view. Free access to the Club Lounge. A unique bathroom with Hermès toiletries, bathtube and walk-in shower, separated WC.” Mycket riktigt. Dessutom fanns platt-TV samt nyckel till minibar som var välfylld. Rummet ger också tillgång till Loungen på plan 8. En fåtölj med ben pall samt stol och skrivbord fanns också på rummet. Inredningen var inte den modernaste men väl anpassad för ett transit hotell. Jag erhöll också välkomstgåva i form av praliner samt vatten (se bild).

Mat, dryck och faciliteter

På bottenvåningen intill lobbyn finns Artemis Bar. Här användes drinkbiljetten. Dessutom ingick tilltugg med chips och oliver. På våning 8 finner man loungen. Inte den största hotell-loungen jag besökt men väl utrustad med sprit samt vanliga kalla och varma drycker. Snacks i form av kakor samt mackor fanns också. Loungen är öppen 24 h. Inredningen i Loungen kändes omodern. Gamla soffor som nog sett sina bästa dagar passerade. Vid frukost tid fanns yoghurt samt flingor och olika brödtyper samt pastries. (se bild)

På våning 9 ligger SPA, pool, gym och restaurang. Gymmet bestod av skivstång med olika viktplattor samt diverse hantlar och konditionsmaskiner. Poolen låg precis under gymmet och var rent och snygg. Djupet ca 1,5m som djupast. Restaurangen på vån 9 var tyvärr stängd under min vistelse.

Internetuppkoppling

Det internet som ingick i rumspriset var mycket långsamt 256kb/s. Dessutom uppstod ett problem med anslutningen till wi-fi under kvällen. då jag ringde till receptionen om detta var de mycket tillmötesgående och lovade att det skulle ordna upp det skyndsamt. Det hela tog ca 45 min sedan kunde jag använda det långsamma internetalternativet igen. Dator med snabbare uppkoppling mot internet finns även i Loungen och nere i Lobbyn.

Prisindikation

140 Eur

Slutsats

Väldigt ”lyxigt” och bra för att vara ett flygplatshotell. Viss inredning skulle nog kunna uppdateras men sammantaget en mycket trevlig hotellupplevelse. JAg skulle mycket väl rekommendera detta till andra. Självfallet influeras mitt betyg av mitt Le Clubaccor medlemskap.