Bakgrund och introduktion

Resa till London för ett drygt dygns jobb. Valde att flyga till City airport då det var närmare till mötet.

På flygplatsen

Hade valt plats innan, långt bak i planet, med förhoppning om ett ledigt säte bredvid. Checkade in vid disken på Arlanda T2, ingen kö att tala om. Säkerhetskontrollen som vanligt väldigt smidigt på T2. Tog en macka i loungen. Kändes som att det var många semesterfirare som skulle åt på äventyr denna torsdagsmorgon via London, det var nämligen förvånansvärt många som hinkade bärs i restaurangen före kl sju på morgonen.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

BAEC guld- silver- och bronze-medlemmar och business class fick gå på till vänster om disken, övriga till höger. Jag var först ombord planet, en Embraer 170 med 2-2 säteskonfiguration. Fick till min glädje en ledig plats bredvid mig på rad 15, skönt med cirka 90% beläggning i ekonomi.

Stolen och underhållningssystemet

Jag upplever faktiskt ekonomistolarna i dessa mindre BA plan som något rymligare än i airbus varianterna. Vet ej om det stämmer rent måttmässigt men jag tycker det är gott om plats speciellt på bredden. Kabinen i sig känns ju däremot rätt trång, lågt i tak, smalt osv. Men stolen gillar jag. Tonårtjejerna på raden framför som (gissningsvis) var på väg till London för en långweekend med familjen utryckte det som ”-Vilket mysigt flygplan!”

Måltider och Service

Kall frukost erbjöds utan kostnad för ekonomiklass. Den innehöll ett glas juice, en skål mjölk och flingor (se bild) och en liten bulle, samt kaffe/te. I kombination med en macka i loungen kändes det fullgott. Servicen var korrekt men inget man minns. Två besättningsmedlemmar tog hand om oss.

Ankomst

Flyget landade strax för utsatt tid, skönt att slippa de obligatoriska holding pattern för att komma in till Heathrow. Väl i terminalen var det en rätt lång kö till passkontrollen, men med många diskar öppna flöt det på bra, tog ca 10 minuter.

Slutsats

Stabil flygning, gillar att flyga till London City, gillar stolen i Embraerplanen. Speciellt om man har turen att få ledigt säte bredvid sig.