Bakgrund och introduktion

Kortsemester i Zanzibar

På flygplatsen

Vi kom till FRA B-piren ca kl 5 på morgonen från ADD. I passkontrollen och security var det ”full rulle” trots den tidiga timmen. Lång promenad i den underjordiska gången till A-piren. Planet skulle gå från A52 så vi slank in på den närmaste Lufthansa Business loungen. Efter ett tag sköts avgången upp 30 minuter och gaten ändrades till A11. Vi väntade lugnt i loungen. När vi slutligen lyfte så var vi 1 timme försenade.

Lounge: Lufthansa Business Lounge A13, Frankfurt Am Main International (FRA)

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Prioboarding. Vi hade platser på rad 2. 3 rader framför gardinen med sammanlagt 6 passagerare. Inte heller fullt bakom skynket – känns nästan lite ovanligt nu för tiden.

Stolen och underhållningssystemet

 

Stolen var som flygstolar är mest inom Europa. Dock gick den att fälla bakåt lite så den var väl inte helt ny – dessutom kändes den lite nersutten.

Det fanns inget IFE.

Internet ombord

Nej

Måltider och Service

Planet lyfte kl 9 så det som serverades var frukost. Inget överdådigt men såg smakfullt ut och smakade gott. (Vi kom till FRA från ADD med Lufthansa – och det som serverades där i business klass, på den 7 timmars resan, kändes nästan sämre än det vi fick här.) Det fanns faktiskt också champagne att få. Personalen var vänliga och trevliga.

Sömn

Inte aktuellt – och knappast möjligt i den stolen.

Ankomst

Ankom CPH utan problem. Dock lite försenade p g a den sena avgången från FRA.

Slutsats

Nu för tiden kan man ju inte ha några större krav på business class inom Europa. Så med mina lågt ställda förväntningar blev det trots allt en liten positiv överraskning (enda skälet till sådana biljetter inom Europa är ju om man har interkontinentala anslutningar).