Hotellbeskrivning

Sheraton Stockholm är centralt beläget med nära access till det mesta, även om det kanske upplevs som lite avsides. Hotellet har en trevlig restaurang, bar, gym och konferensanläggning. Det finns även tillgång till så kalalde Club-rum med egen lounge där frukost ingår och öppen bra mellan 17 och 19 på kvällen. Däremellan finns tillgång til kaffemaskin, te, div. snacks, tidningar och en concierge.

Stämningen och pesonalen ger ett lugnt och harmoniskt intryck trots att det ska vara ett internationellt affärshotell – personalen uppvisar en ‘fixar’-mentalitet com är mycket positiv. Vad som uppstår så ordnar de det.

Läge och transport

Centralt med nära till Centralstationen, tunnelbana, bussar och en del attraktioner, som t.ex. Gamla Stan’. Läget kan först kännas aom en aning avides, men i praktiken är läget praktiskt.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckingen gick smidigt tillväga och det finns en speciell disk för Starwood Preferred Guest, SPG. Guldstatusen uppmärksammades och uppgradering låg för bordet. Det blev uppgradering till Club-rum med allt vad det innbär, vilket var mer än vad som kunde förväntas (!). Dvs, plötsligt ingick frukost och tillgång till loungen.

Rummet

Rummet var rätt spaciöst för att vara Stockholmsstandard men inte jättestort. Tillgång til balkong med utsikt över Strömsborg, Munkholmen och Riddarhuset. En sittgrupp och skrivyta med kontorsstol.

Sängen är ett kaptiel för sig: stor och skön pjäs från Hästens med bra kuddar etc. I den sover man bra!

TV och några eluttag finns tillgängliga, så det gick både att köra datorn och samtidigt ladda några telefoner.

Mat, dryck och faciliteter

Sheratons restaurang hör til de bättre i staden och kan rekommenderas även för dem som inte bor på hotellet. Faktum är att för den som visar upp sitt SPG-kort så erhålls en rabatt på 15% (tidigare gick det att välja 500 extra poäng på kontot). Menyn håller en inernationell prägel med en skandinavisk fräschör, t.ex. toast skagen (obligatorisk?) och räksmörgås. Den senare hör faktiskt till de bättre som går att få i Stockholm, dem bräcks endast av KB och den som Melanders erbjuder. Utbudet av viner är bra, med några väl valda ekologiska från olika delar av världen.

Under den varma årstiden finns en uteveranda på Vasagatan. Det går bra att sätta sig där och bara ta ett glas vin, eller något lättare.

Baren håller hög internationell klass. Det går att få de klassiska drinkarna, förutom Sheratons egna signaturdrinkar. Vin på glas är också väl försett.

Frukosten serveras i restaruangen och bjuder på en stor buffé. Det mesa som förväntas sår att finna; ägg, äggröra, bacon, olika bröd, yoghurt/fil med tillbehör, etc. Det finns även à la carte för den som föredrar det. För de gäster som Club-rum serveras en liknande, men om något reducerad, uppsättning i Club-loungen.

I anslutning till lobbyn finns även Espresso House, dock den espresso som hotellet erbjuder i baren och restaurangen håller nog lite högre kvalitet än den mer massproducerade i Espresso House. Dock, de har ett visst utbud av andra saker som kakor, brownies, juicer, etc.

Internetuppkoppling

Som SPG Gold gäst kan du välja att få gratis internetuppkoppling, vilket vi valde. Hastigheten bedömdes som väl så bra som vilket kontor som helst.

Prisindikation

SEK 1500

Slutsats

Ett utmärkt centralt beläget internationellt hotell för affärsresenären med hög nivå på servicen. Det går även bra att bo där som turist över, till exempel, ett veckoslut. Restaurangen i sig är värt ett eget besök för de SPG-medlemmar som bor i Stockholm.