Hotellbeskrivning

Ett hyfsat fräscht hotell som ligger direkt vid Iguazu-vattenfallen på den Argentinska sidan. Finns restaurang, pool och business center bland annat.

Läge och transport

Läget är ju en bit från ”stan” vilket gör att det är inte så mycket att göra här ute på kvällskvisten så anledningen till att bo här ute är i sådana fall enbart att få en fin soluppgång över fallen (väldigt dimmigt de mornar vi var där) och gå dit innan alla andra turister anlänt. På den brasilianska sidan går det bra att besöka fallen vilken tid på dygnet man vill medan de stänger igen på den argentinska sidan vid solnedgång ungefär (18:00).

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Taxin från flygplatsen kunde köra hela vägen fram till hotellet på denna sida. Biljetter till nationalparken köptes vid besökscentret medan taxin väntade och biljetterna kontrollerades sedan genom taxifönstret.

Vi hade bett om en uppgradering till svit med hjälp av min kompis poäng vilket också gick igenom och vi fick en svit med utsikt över fallen. Vi fick också välja mellan en ostbricka eller lite choklad serverat till rummet. Vi valde choklad och en stund senare kom de upp med ostbricka trots detta. Vi kände dock att det var lika bra att ta osten då vi var ganska hungriga vid det laget.

Rummet

Lagom trevlig svit med en liten soffgrupp och king size-säng som var skön. Trevlig balkong med utsikt över fallen.

Mat, dryck och faciliteter

Det var strejk bland serveringspersonalen när vi var där så restaurangen som fanns var stängd. Gästerna hänvisades till en närbelägen restaurang istället om man var sugen på middag.

På hotellet fanns också en utomhuspool men i och med att var omkring 15 grader ute kändes det aldrig aktuellt att använda sig av den.

Frukosten var helt ok med ett vanligt standardutbud men inget märkvärdigt.

Internetuppkoppling

Internetuppkopplingen ingick som guld-medlem hos Starwood och fungerade bra.

Prisindikation

250 dollar

Slutsats

Trevligt hotell vid fallen men som sagt är det inte mycket att göra här ute annat än att besöka vattenfallen (som är oerhört mäktiga). Dock stänger ju tillträdet till dessa vid 18-tiden så efter det gäller det att underhålla sig själv på hotellet. Väldigt trevlig utsikt dock över vattenfallen från rummet så se till att få ett rum åt det hållet!