Hotellbeskrivning

Shangri-La sviker en aldrig när det gäller service, bekvämlighet och läge.

Läge och transport

På resortområdet finns stora pooler, pingisbord, biljard, flera restauranger och tillgång till strand. Här kan du spendera många timmar utan att bli uttråkad. När du tröttnat på hotellets restauranger så finns det utsökt och billig lokal mat att köpa på stranden bredvid. Den stora attraktionen i närheten är Mount Kinabalu. Vill du bestiga det eller bara ta en tur omkring så finns det flera turistbyråer som du kan boka med på plats.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Ett mer genuint bemötande får du leta efter. Vi anlände på kvällskvisten i en taxi. I trappan upp till hotellet stod en dam i traditionella Iban-kläder och spelade på ett stort träintrument, kallat engkerumungs, som låter ungefär som en xylofon. I receptionen fick vi sitta ned med varsin drink medans de gjorde klart det administrativa. Alla som arbetar på hotellet går runt med sitt största leende. Alltid.

Rummet

Vårt superior-rum hade balkong med havsutsikt och solnedgång. Modern inredning med inslag av malaysiska mönster och prylar. Rent och fräscht, både i sovrummet och i badrummet.

Mat, dryck och faciliteter

Frukosten är helt fantastisk. Här finns något för alla; nybakat bröd, pålägg i mängder, exotisk frukt, hemmagjord muesli, gröt, våfflor, varmt mat i form av bacon, korv och kött, asiatisk frukost med nudelwok och grytor. Men min favorit var äggmannen som på beställning tillagade dina ägg precis som du vill ha dem.

Gymmet är basic med löparband, cyklar, några maskiner och vikter.

Internetuppkoppling

Gratis wifi på rummet.

Prisindikation

1700

Slutsats

Hotellet rekommenderas till den som vill koppla av några dagar. Du behöver inte röra en fena om du inte vill. Men om du vill, så finns sydostasiens högsta berg runt knuten.