Hotellbeskrivning

Vi bodde på hotellet i samband med en semesterresa över nyårshelgen. Vi bodde 4 nätter efter 5 dagar i Pankor Laut Resort.

Anledningen till just detta hotell har varit de positiva beskrivningarna av denna hotellkedja i detta forum.

Läge och transport

Hotellet är centralt beläget. Det tar 10 min att promenera till KLCC med Twin Tower och ett stort shoppingcenter.

Utanför hotellet gick monorail tåget.

Det var nära till andra köpcenter och stora matgatan.

Det var gott om taxibilar utanför hotellet så det var inga problem med transporter.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckning i Horizon Club på 1:a Våningen. Incheckning vid två tiden och det fanns tyvärr inga rum städade för incheckning. Vi blev hänvisade till att sitta i Horizon Club fram till 17 tiden då rummet skulle vara klart. Detta accepterade jag inte utan ville ha en bättre lösning. Vi fick då tillgång till ett rum för rökare som vi senare kunde byta mot det rummet vi var bokade för. Det var naturligtvis fullbelagt eftersom det var nyårsafton. Fick inget extra för att vara medlem. Servicen och bemötandet var utmärkt.

Rummet

Rummet var beläget på 21:a våningen och av den storlek och standard som kan förväntas på ett bättre hotell i Asien. Tyvärr ingen utsikt mot Twin Tower.

Rummet var trevligt möblerat i gick i mörk färg.

Det fanns både dusch och badkar. TV med ganska många kanaler.

Ett trevligt och tyst rum som hade det som behövdes.

Mat, dryck och faciliteter

Maten är värd ett eget kapitel. Det finns fem olika restauranger på hotellet.

För oss som hade tillgång till Horizon Club behövde man inte tillgång till andra restauranger.

Frukost ingick och serverades i Horizon Club. Omeletter och andra äggrätter beställdes vid bord. Resten hämtades vid buffetbord.  En mycket bra frukost med bra valmöjligheter. Dock var det ganska störigt i frukostmatsalen eftersom det var enormt mycket barnfamiljer. Barnfamiljer var hänvisade till en annan av hotellets restauranger men det var det inte många som anammade.

Klockan tre serverades 3 o clock tea  för oss som bodde på Horizon. Fantastiska scones samt mycket andra snittar och kakor.

Mellan klockan 17-19 öppnades baren med snittar och småvarmt. Hade man tidigare ätit några scones så blev man proppmätt på det som serverades.

Det gick även att beställa färdigblandade drinkar utan kostnad. Tyvärr hade nog bartendern missat det mesta på kursen. Det var riktigt dåliga drinkar och då körde jag genom en hel del klassiker. Inte en Margarita lyckades man få till. Det gick dock att låna flaskorna och blanda sin drink själv så det löste sej. Bra viner serverades. Jag tror även det gick att få champagne, jag frågade aldrig eftersom jag inte är någon champagneälskare.

Nyårsmiddagen åt vi i form av en buffet i en av hotellets restauranger och den var utsökt med ett mångfald av olika kök inklusive ett helt bord med bara skaldjur. Av någon anledning hade de flesta barnfamiljerna samlats här, kan var det trevliga efterrättbordet som gjorde valet. Det blev lite stämning som på ett barnkalas på Mc Donalds. Men det var gott och trevligt.

Det fanns en pool på hotellet. Denna var i minsta laget, speciellt nu då det var mycket barnfamiljer så det blev lite jagande av solstolar.

Internetuppkoppling

Det fanns gratis internet på hotellet.

Prisindikation

760 MYR per natt för dubbelrum med King Bed i Horizon Club

Slutsats

Ett mycket bra och trevligt hotell. Fortsätter gärna med denna hotellkedja även om jag brukar hålla mej till Hyatt.

Rekommenderar definitivt hotellet för de som skall besöka KL.