Bakgrund och introduktion

Vår familj skulle över till San Francisco för att gå på en släktings bröllop utanför staden.

På flygplatsen

Vi checkade in på Kastrup och begav oss till säkerhetskontrollen. Korta köer gjorde processen smidig och även gaten var lärr att hitta. Det fanns gott om sittplats vid gaten.

Ombordstigning och första intryck

Boardingen påbörjades i tid. Första klass och business var först på vilket alltid är uppskattat. Väl ombord blev vi vänligt välkomnade av personalen och visade till våra säten. Allt var fräscht och stilrent. Innan avgång bjöds det på drycker, vill minnas att jag fick välja mellan några olika kylda juicer. Ett bra utbud av magasin erbjöds även innan avgång.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen var väldigt bekväm och vi hade alla bra med benutrymme. Stolen hade många funktioner och ställningar vilket gjorde att man kunde anpassa sig till att äta, sova, se på film, etc. Underhållningssystemet utforskade jag inte alltför djupt, såg endast på film. Filmerna höll dock väldigt hög kvalité och det var förvånansvärt många nya filmer i utbudet. Kvalitén på filmerna var bra men skärmarna var små.

Internet ombord

Det fanns ingen internetuppkoppling på flighten.

Måltider och Service

Servicen var väldigt bra. Trevlig personal som var tillgänglig under hela flighten. God mat med flera alternativ. 3-rätters vill jag minnas. Stort utbud av drycker både med och utan alkohol.

Sömn

Stolen gick att ställa in i ganska liggande ställning så det var inga problem att få ett par timmars sömn. Kabinen släcktes ner också vilket underlättade.

Ankomst

Vi landade i tid. Inte särskilt lång kö i passkontrollen, max 15 minuter. Business class fick gå av efter första klass så vi hade en relativt kort kötid.

Slutsats

Jag skulle absolut rekommendera SAS på flygningen Kastrup-San Francisco, och även på andra långa flygningar. Jag är alltid nöjd med flygningarna och slipper oroa mig om något går fel då personalen alltid hjälper till.