På flygplatsen

Incheckning strulade lite, när jag försökte identifiera mig med mitt svenska pass i automaten. Stavningen i passet (utan åäö) stämde överens med bokningen, men krånglade ändå till det. Hade jag varit smart hade jag försökt identifiera mig på annat sätt – eller gått till manuella disken på en gång.

Fasttrack genom säkerhetskontrollen fanns, även om det tog en bra stund att komma igenom den i alla fall.

Lounge ingår ej i första-klass-priset, men med mitt Diners-kort, kom jag in i Club International vid utgång A11. Kom dit ett par minuter innan den öppnade, kl 09.30! Anmärkningsvärt sent, kan jag väl tycka, men det finns säkert någon anledning till det. Lugnt och skönt, en trappa upp, men ett utbud som mest inriktade sig på baren och dess normala innehåll. Lite soppa fanns dock, liksom kex, snacks, tidskrifter.

Lounge: Club International, Seattle (WA) Tacoma International (SEA)

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Första klass kliver ombord först, men jag kom lite senare och gick ombord bland de sista, vilket gjorde att jag inte erbjöds något att dricka innan start. Detta kunde nog bestå av allt de har att erbjuda, dvs både med och utan alkohol.

Stolen och underhållningssystemet

Nya kabininredningen med gigantiska (nåja) bagagehyllor, bekväm stol och ett IFE som imponerade i sitt utbud av filmer, TV och musik (fast jag kollade aldrig in utbudet av musik). De erbjöd enkla öronproppslurar som däremot inte imponerade i ljudkvalitet. Dessutom var de svåra att få på plats. IFE var igång vid ombordstigning. Bild- och ljudkvalitet i övrigt får MVG.

Måltider och Service

Började med drink, där beställning togs upp och de gjordes iordning i deras galley. Till dessa serverades varma nötter. Gott. Någon meny delades ej ut, utan man fick välja mellan två olika maträtter – nånting med kyckling, eller en linsgryta. Jag valde linsgrytan och denna var mycket god. Sallad och tårtbit fanns också på brickan. De senaste dagarna har jag flugit första klass med United och Alaska Airlines, och Americans utbud var det tveklöst bästa.

Service och bemötande från kabinpersonalen var väldigt bra. Försöker man själv vara lite trevlig, brukar bemötandet blir än bättre.

Ankomst

Bagaget kom efter normal tid, såvitt jag kan bedöma. Någon prioritering av väskorna skedde däremot inte – vilket jag tycker vara normalfallet. Den cerisfärgade lappen de sätter på, verkar inte ha någon större betydelse – i alla fall vad avser turordning av väskleverans på bagagebandet.

Slutsats

Kan klart rekommendera American Airlines, första klass inrikes i USA, åtminstone baserat på flyglängd 3,5h, och modernt flygplan med bra IFE.