Hotellbeskrivning

Hotellet är ett av de bättre Scandic-hotellen i Göteborg och jag bodde där med anledning av ett besök vid mässan ”Elfack 2015”.

Läge och transport

Hotellet ligger längs avenyn och mycket nära Götaplatsen och Liseberg i Göteborg.

Jag ankom till Göteborg med SJ-tåg så jag tog en 10-15-minuterspromenad från järnvägsstationen till hotellet. Det finns även möjlighet att åka spårvagn.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen gick utmärkt och som TopFloor-medlem i Scandic Friends fick jag ett rum på femte våningen – dock var det ett vanligt dubbelrum utan uppgradering. Vid incheckningen fick jag även min restaurang-kupong, värde 150 SEK, och numera kan den användas till det mesta som säljs i barer, restauranger och lobby-shop, utom för starksprit.

Utcheckningen gick snabbt och effektivt utan konstigheter och all personal var trevlig etc.

Rummet

Ett ordinärt Scandic-rum, men ändå lite ombonat med extra fåtölj och ”prydnads-kuddar”. Rummet kändes fräscht och nästintill nyrenoverat. Alla textilier och tapeter gick i en ljusgrå nyans. Storleken på rummet var aningen större än vad man normalt är van vid på Scandic.

I mitt rum fanns inget skrivbord, men däremot ett halvrunt bord med stol som fick fungera som datorbord. Självklart fanns också ett säkerhetsskåp med plats för en laptop.

Mat, dryck och faciliteter

På entré-våningen finns en bar med uteservering som var välbesökt från lunchtid och framåt. Restaurangen som ligger på andra våningen är stor och luftig med normal Scandic-meny och det är även här en riklig frukostbuffé serveras.

Gymmet besökte jag under någon timme och det motsvarar vad man ”behöver” för att trötta ut sig, men inget mer!

Högst upp i hotellet finns en roof-top-bar med stor utedel, men även en stor innedel – trevligt och trivsamt med trevlig personal och normala Scandic-priser för öl och vin.

Internetuppkoppling

Internet är alltid fritt på Scandic och hastigheten var här alldeles utmärkt.

Prisindikation

Ca 2000 SEK, lite högt men mässan ”Elfack” pågick.

Slutsats

Ett bra Scandic-hotell, med den vanliga avskalade rumsinredningen – men i detta fall lite extra detaljer som lyfte rummet och trivseln.

Eftersom det pågick en mässa och de flesta hotell i Göteborgsområdet var fullbokade så var priset ok.

Jag rekommenderar hotellet pga av dess läge på avenyn samt närheten till Liseberg, som är alldeles runt hörnet!