Bakgrund och introduktion

En resa ner till Florida hade bokats in. Jag flög upp till Stockholm en dag innan resan eftersom mina resekompanjoner bor där. Kvällen innan försökte vi checka in och välja platser, men det gick inte att välja platser, vilket antingen betydde att vi blivit uppgraderade (vår originella bokningsklass var economy) eller att det var något problem med sidan.

På flygplatsen

Vi kom till incheckningen runt 2,5 h innan avgång, och vid incheckningsdisken fick vi veta att vi hade blivit uppgraderade vilket var fantastiskt för ett sällskap på 4. Efter det gick allt bra och vi begav oss till loungen och efter en lätt frukost begav vi oss till vår gate.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Ombordstigningen gick smidigt till och vi pushade i tid från gaten. Fin och städad kabin med sköna stolar. Efter en kort stund lyfte vi mot Chicago.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen var betydligt bekvämare än economy-stolen vilket är överraskande då det endast är ett säte mindre per stolsrad men det var bekvämt som sagt. ”Riktigt” täcke, inte som i businessklass men den var mer täcke än filt i alla fall. Underhållninssystemet är, till skillnad från i SAS GO, on demand, så man kan välja när man vill att ens filmer ska börja, sluta och pausas. Man kunde även spola i filmerna. Utbudet var väl egentligen inte något speciellt måste jag säga, men man klarade sig.

Måltider och Service

Måltiden var god, och man fick välja mellan köttbullar och potatismos (inte direkt jätteoriginellt eller lyxigt) eller en fiskrisotto. Jag valde det senare alternativet och det var en gedigen och god måltid med väldigt fräsch sallad, det måste SAS få lite credit för, de har riktigt fräscha sallader med goda dressingar i alla sina bokningsklasser när man flyger långdistans. Jag beställde cola till min mat, men flera gånger under flygningen kom flygvärdinnor förbi och erbjöd oss mer dryck eller små chokladbitar, vilket uppskattades väldigt mycket, dessutom ingår all dryck under flygningen om man flyger i SAS PLUS.

Innan landning serverades en kall sallad med lite skinka och kalla stekta grönsaker, inte gott måste jag säga tyvärr, även om salladen var fräsch. Ett lite tråkigt avslut på flygresan.

Sömn

Stolen var helt okej att sova i (rent bekvämlighetsmässigt), fälldes rätt lång bak och man kunde fälla ut ett benstöd.  Fast jag kunde faktiskt inte sova ordentligt under flyget.

Ankomst

Vi landade några minuter tidigt, men det tog ett rejält tag innan vi ankom till gaten. Passkontrollen var inte snabb, men inte så långsam för att vara i USA. Bagaget kom relativt snabbt. Dock var vi tvungna att springa för att hinna med vårt anknytande flyg.

Slutsats

En trevlig flygning, med trevlig service samt trevlig personal. Trevligt att ha blivit uppgraderad också på ett sällskap på 4.