Bakgrund och introduktion

Denna resa var första biten i en resa till Aten. Bokades på Sas.se och valde säten direkt efter bokning. Som alltid en smidig bokningsprocess med Sas. Tidigare var jag skeptisk till att boka något högre än ekonomi på morgonflygningar, men behövde påfyllning av Eurobonuspoäng så det fick bli Plus.

På flygplatsen

Anländer med flygbussen 0450 och går direkt bort till incheckningen. Bara en person före i Plus, EBG-kön, men denne verkar ha problem med sin biljett så incheckningen tar väldigt lång tid. Ingen av de som sitter i economydiskarna vinkar fram mig heller. Riktigt dåligt skött av Sas på Landvetter då detta är långt ifrån första gången som incheckningen för premiumresenärer tagit orimligt lång tid. Fick till slut lämnat väskan och fick dagen till ära en priotagg, något som inte hör till vanligheterna med Plus och EBG…

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Boarding var från gate 18G det vill säga en bussgate. Boardingen var i full gång när jag kom ner och flöt på smidigt. Efter en kort bussresa klev jag ombord och installerade mig på 3F som var första raden på högersidan. Mitt resesällskap satt på 3D. Ganska bra beläggning denna morgon. Gott om benutrymme och ett tyst flygplan. Flygtiden beräknades till 35 minuter.

Måltider och Service

På detta korta hopp får passagerare i GO apelsinjuice och vi i plus fick en frukostlåda med kaffe/té. I frukostlådan fanns päronjuice, en dubbelmacka och lite yoghurt. Det märks att skandinaver gillar frukost för detta var mycket mer än vad jag förväntade mig! Smaken var okej, men yoghurten kunde dock ha fått sällskap av lite müsli.

Ankomst

Vi landade i tid vid A-gaterna och nästa flyg skulle avgå från D så SAS Loungen låg på vägen.

Slutsats

Kort och effektiv morgonflygning. Är positivt överraskad av frukosten på denna korta flygning. Åker gärna Sas Plus igen.