Beskrivning och intryck

På vägen hem från en affärsresa passade jag på att besöka SAS nya lounge i Oslo, och måste säga att jag är mycket imponerad. Det 900 kvadratmeter stora området var förmodligen bland de mer heltäckande jag har varit om när det kommer till en flygplatslounge. Kul att se att de verkligen satsar, med tanke på problemen SAS haft med strejker och liknande senaste tiden. Som hängiven SAS-resenär, med deras American Express-kort, som jag tog efter att ha jämför kreditkort online, och en del aktier i bolaget, glädjer det mig att de visar på fortsatt framåtanda!

Mat och dryck

Jag nöjde mig med att ta en öl och räkmacka, men det fanns absolut mer att välja på. De hade också en stor buffé och en hel del barmat. Av det jag såg tycker jag att allt såg fint ut. När det kommer till drycken så fanns det en del vin att välja på. Även läsk och andra alkoholfria alternativ, så klart. Testade även deras kaffe och deras espresso macchiato var klart godkänd. Men se upp så du inte får en latte macchiato, en hemsk trend med en himla massa varm mjölk och en skvätt espresso…

Faciliteter

Det är väl den här biten som verkligen utmärker denna jättelounge. Det första jag verkligen reagerade på var att det fanns ett gym att besöka. Jag tränade inte själv men passade på att spana in träningsutrustningen, alltid bra att vara förberedd inför nästa tur, och jag måste säga att jag blev imponerad. Alla grundläggande grejer för en bra träning fanns där. Hantlar, motionscyklar, löpband, några maskiner.

De hade också ett ljusrum, där man alltså får sätta sig i ett riktigt ljust rum och få sig en energikick. Den var man dock tvungen att boka för att gå in i, men är ju perfekt om man känner sig lite vinterdeppig eller allmänt trött på höstmörkret. Just det, de hade också en teknikavdelning med VR-teknik och liknande. Inget jag hade tid att testa.

Internetuppkoppling

Vad jag däremot hade tid att göra var att arbeta lite. Nätet funkade snabbt och problemfritt, vilket var väldigt skönt. Tycker annars att just nätuppkopplingen kan vara ett problem på flygplatser, särskilt om man, som jag, jobbar med lite tyngre filer online.

Slutsats

I sin helhet är jag väldigt imponerad av SAS nya lounge och är faktiskt rätt sugen på att spendera lite tid på Oslos flygplats igen.