Bakgrund och introduktion

Under hösten har jag flugit inrikesflyg till Umeå vid tre tillfällen. Jah har flugit med morgonflyget på måndagar för att hinna med föreläsningar på universitetet.

På flygplatsen

Vid två tillfällen har jag checkat in bagage och vid ett har jag endast haft handbagage. Det har fungerat mycket smidigt. Jag har checkat in via det sms som kommit från SAS dagen innan flight, och har via länken valt sittplats.

Ombordstigning och första intryck

Jag har rest med economy class och allt har varit som jag förväntat. Trevlig personal.

Måltider och Service

Det har serverats frukost vid samtliga morgonflygningar. Det var en trevlig överaskning, något som jag inte kände till. God frukost bestående av yoghurt, flingor, bröd, ost, skinka, tomat och lite sallad. Självklart även te och kaffe.

Ankomst

Det enda negativa och tyvärr även en väldig viktig del är att jag varit försenad vid 2 av 3 tillfällen. Vid första flighten var flyget försenat drygt 2 timmar. Jag skulle vara på Umueå Universitet klockan 10:15. Planet skulle lyfta 08:15. Tyvärr var jag inte framme förrän till lunch.

Även andra flighten var sen. Den här gången ca 30 minuter, vilket resulterade i att jag var tvungen att kasta mig in i en taxi och fick därmed en extra utgift. Jag hann heller inte fram i tid.

Vid sista tillfället var endast ombordstigningen något försenad. Jag landade dock i tid, vilket var en trevlig överaskning.

Slutsats

SAS har mycket trevlig personal, god frukost och smidig incheckning. Tyvärr har jag fått oroa mig för att inte komma i tid.