Bakgrund och introduktion

Jag och ett par kollegor flög till San Francisco våren 2013 för att närvara på ett arbetskonferens. Vi valde SAS hela vägen från Stockholm för att vi ville ha svensk kabinpersonal och för att vi vet att standarden på SAS är bra.

På flygplatsen

Allt gick bra på flygplatsen i Köpenhamn. Vi checkade in i god tid innan och det var jättesmidigt. På Kastrup hade vi några timmar i loungen där vi åt en god bit mat och samtalade.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Första intrycket vid boardingen var jättebra. Personalen var trevlig och hjälpsam.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen var OK. Tillräcklig för att man ska känna sig bekväm på en långflygning. Det är jättebra med underhållningssystem för att underlätta en långflygning som denna. Det negativa med film-underhållningen var att filmer gick inte att starta från början när man ville eller pausa en film när man vill, så det skulle jag vilja att man ordnade framöver.

Internet ombord

Vi hade inget internet/wifi ombord. Det hade uppskattats.

Måltider och Service

Maten smakade OK, inget att klaga på. Vi fick 2 måltider om jag minns rätt. Tillräckligt för att man ska bli mätt. Servicens var bra från personalen.

Sömn

Jag hade tyvärr migrän nästan hela flygningen, men kunde sova från och till.

Ankomst

Vi landade ungefär enligt utsatt tidtabell. Tyvärr var kön till passkontrollen lång då vi fick stå i kö i ca. 45 min. Det incheckade bagaget kom ganska snabbt, så det var bra.

Slutsats

Jag tycker att helhetsupplevelsen var bra så jag kommer definitivt flyga med SAS igen på en långflygning.