Beskrivning och intryck

  SAS lounger ligger i Terminal 3, ett stenkast från Pier F och non-schengen delen. Jag flyger med Swiss Airlines idag och åker biljettlöst, så mina boardingpass finns i telefonen vilket överlämnas till agenten vid igången. Den scannas, jag hälsas välkommen och kliver in. Beläggningen i loungen verkar låg denna tisdag, gissar på cirka 50%. Sällskapet är en mix av affärsresenärer, japaner och Amerikaner. Medelåldern verkar generellt vara rätt hög. Loungen ger ett imponerande intryck, den är stilren och doftar Skandinavisk design á la Arne Jacobsen med möbler som osar 50-tal och en härlig eldstad i ena hörnet. Stämningen är tyst och civiliserad, något som man inte är direkt van vid när man bott i Spanien i närmare tre år.

Mat och dryck

Det finns en mindre buffé att plocka ifrån som idag består av någon slags ugnsgryta komponerad av sparris och grönsaker, flera sorters bröd, frukt, samt kycklingsoppa. Öl (Carlsberg så klart), läsk, allsköns kaffe, te och vin serveras också som man serverar sig själv efter behag. Eftersom jag inte vill förstöra aptiten allt för mycket innan flygningen så väljer jag att ta en skål med kycklingsoppa, en bit nybakat bröd och till det ett glas Chardonnay. Allt smakar över förväntan, speciellt soppan. Någon timma senare så märker jag även att de börjar rotera utbudet vid bistron, jag ser något som liknar jordgubbar men undersöker inte närmare då jag måste bege mig till min gate.

Faciliteter

Loungen är uppdelad i två sektioner, en främre del med bistro, bord och stolar, soffor samt en bakre del som innehåller olika arbetsstationer, konferensrum och några soffgrupper. Det finns ett bra utbud av olika internationella dagstidningar, en servicedisk samt ett flertal TV-apparater placerade på väggarna. Ett halvt dussin personer jobbade med att plocka undan glas och tallrikar från bord och liknande vilket ger ett mycket rent och välskött intryck.

Internetuppkoppling

SAS erbjuder gratis internetuppkoppling till sina affärsresenärer och guldmedlemmar. Lösenordet får man från deras servicedisk, det är bara att logga in och så är man igång. Ingen registrering krävs. Jag upplevde hastigheten som mycket bra och jag märkte inga begränsningar på något sätt.

Slutsats

SAS Lounge på Kastrup är antagligen en av deras bästa lounger tillsammans med deras guld lounge som ligger precis ovanpå. Stämningen är lugn, skön och avslappnad, man känner verkligen att de försökt anamma Skandinavisk design och framhäver den på ett mycket behagligt sätt. Det känns inte som att man befinner sig på en internationell flygplats utan mer som ett mycket hemtrevligt enormt vardagsrum. Sammanfattningsvis ett perfekt ställe att slappna av och återkoppla innan en lång flygning som jag rekommenderar varmt till alla resenärer.