Beskrivning och intryck

Galaxy Lounge (Galactica på ryska) är främst avsedd för SkyTeam men SAS verkar ha börjat använda den i samband med ändrade tider för Stockholms- resp. Köpenhamnsflyget. Tidigare gick flygen vid 17-tiden men avgår nu redan vid 14-tiden. Loungen ligger mittemot Gate 39 i Terminal E där det finns en del butiker, pub och restaurang men precis utanför loungen finns ett stort, icke använt, utrymme som fungerar som övernattningsyta för transitpax (var det här Snowden tillbringade några dygn?).

Loungen är stor men känslan är lite av ett väntrum hos tandläkaren fast i jätteformat med konstläder-fåtöljer och soffor. En del av loungen var med anpassad för att äta med vanliga stolar kring små rund bord.

Loungen ligger ”på baksidan” av terminalen, därför har man inte någon utsikt över gate eller runways.

Söndag mitt på dagen var det rätt ödsligt i Loungen men det är kanske annorlunda andra dagar/tider.

Mat och dryck

Utbudet var inte jättestort men för en lätt lunch var den helt ok. Det finns färdiga smörgåsar/snittar, sallader och en varm soppa. Bröd och smör, chips och nötter fanns. På dryckessidan fanns det några olika sorters öl, både lokalt och importerat samt läsk.

I baren fanns vin, sprit och, tyvärr, bara en söt Lambrusca och en halvsöt lokal mousserande šampanskoje.

Ett par kaffemaskiner finns men dessa provades aldrig.

Faciliteter

En enda TV fanns i loungen och en vanlig rysk kommersiell kanal snurrade i denna. En rysk och en lokal tyskspråkig tidning var allt som erbjöds i läsväg. Förhoppningsvis är utbudet bättre en vardag ? Ett lite avskilt rum fanns för Internet och arbete men det verkade som om bara 2-3 arbetsplatser hade fungerande datorer.

Det finns en Smoking Lounge och även en liten Family Lounge med bollhav. Jag såg inga duschar men toaletterna var rena, klart över mina förväntningar.

Internetuppkoppling

Loungen har ingen egen, separat Wi-Fi utan alla använder flygplatsens gratis trådlösa nätverk Wi-Fi Sheremetyevo Free, vilket fungerar bra.

Slutsats

En helt OK Lounge att sitta en stund för att kolla mailen eller jobba men inte en plats där man skulle vilja fördriva så många timmar.