Beskrivning och intryck

Terassen är ändå fenomenal. Skönt med luft och ljus. Härligt att se take offs and landnings. Reslusten vaknar som bubblorna i den förvisso goda champagnen. Håller annars med en del tidigare skribenter om att detta inte är den optimala ”first”-känslan. Dels är det förvirrat kring Concorde vs First och dels tycks personalen ständigt vara upptagen med något viktigare. Den verkliga besvikelsen är dock toaletterna. Känns som något man tagit från gamla flygplan och matchat ihop med engelsk plastestetik.  Kanske blir det så här när kundstocken är så stor som BA:s. Försökte även boka en massage, vilket ingår i konceptet. Det gick inte alls. Ringde och blev runtkopplad för att slutligen få beskedet att det tyvärr var fullt. Genomgripande känsla förutom old-style-luxury är den engelska arrogansen som går ut på att man egentligen inte har rätt att vara här om man inte är född in i den brittiska aristokratin.

Mat och dryck

Det är förnämligt att bli serverad var man än sätter sig, men det är inte imponerande i klass med asiatiska motsvarigheter.

Faciliteter

Finns i mängder. Boardroom vore kul att boka. Men duschar och toaletter är i beklagligt icke-förstaklassmässigt skick. Sofforna är nedsuttna och golven repiga.

Internetuppkoppling

Gratis och välfungerande. Precis som BA:s förnämliga App funkar faktiskt tekniken genomgående väldigt väldigt bra. Snabbt och smidigt.

Slutsats

Ett medelbetyg i en förlorad värld. Dessutom saknas alla greetings och övriga trevligheter som förstaklasspassagerare annars får.