Bakgrund och introduktion

Jag var på semester i Sydeuropa och avslutade resan i Rom. Därifrån tog jag flyget hem till Sverige, höst och arbete.

På flygplatsen

Leonarda da Vinci-flygplatsen ligger hyfsat nära centrala Rom, och det finns flera olika färdsätt att välja på när man ska ta sig dit. Själv valde jag att åka direkttåg, smidigt och enkelt. Själva flygplatsen är ganska stor så man får se till att tillräckligt med tid för att hinna ta sig till rätt terminal. Säkerhetskontrollen var något kaotisk med långa köer, och jag hade sådana problem med att få incheckningsautomaten att godta mitt SAS-kort som inchecknings-ID att en hjälpsam flygplatsarbetare kom och erbjöd sin hjälp.

Ombordstigning och första intryck

Boarding gick smidigt, jag har sällan problem med SAS gällande detta. Planet var vad man kan vänta sig av en 737:a, inte något mirakel av modernitet med SAS-fräscht ändå.

Stolen och underhållningssystemet

Europa-flyg = ingen större ordnad underhållning på menyn. Jag blev dock placerad bredvid ett nygift par från Stockholm som jag hade en mycket trevlig resa tillsammans med.

Internet ombord

Nej, tyvärr inget internet. Men det är möjligt att det finns på denna flight numera, SAS håller ju på att rulla ut detta för närvarande.

Måltider och Service

Flygmaten var acceptabel och betjäningen god.

Ankomst

Mycket smidig ankomst, jag hade placerat mig mycket nära främre utgången och det var bara att kliva ut och ta tåget hemåt. Flyget landade prick i tid och mitt bagage kom inom rimlig tid.

Slutsats

SAS levererar i min mening nästan alltid, så också denna gång.