Hotellbeskrivning

Ett stort lyxhotell med pampig entré och tydlig finess. Dock med tydlig amerikansk stil – långt ifrån ”boutique känslan”.

Läge och transport

Hotellet ligger i Gangnam distriktet i centrala Seoul med gångavstånd till affärer och framförallt bra restauranger. En limousinebuss tar dig direkt från ICN Incheon flygplatsen till hotelldörren, väldigt smidigt. Tar ca en timme.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Min kollega har Marriott Platinum status. Vi blev uppgraderade till ett Deluxerum och fick Club access. Bemötande och service var femstjärnig och prickfri.

Rummet

Rummet var något mindre än vi väntat oss men ombonat och hade allt man kan begära. Stort badrum med både dusch och badkar. Kul toalett med ”japanska” knappar för värme, vind och strålar. Sköna sängar. Fin liten sittplats i fönstret där man kunde sitta/ligga med en bok och njuta av utsikten. Nespresso-maskinen var felinställd och gav enormt stark espresso, odrickbart. Väldigt trevliga Ritz-Carlton morgonrockar.

Mat, dryck och faciliteter

Club Loungen hade mycket att välja på både i form av mat och dryck. Vi åt inte i restaurangerna och hann inte äta frukost på morgonen. Däremot fixade personalen fram jättefina små Ritz-lådor med frukost och kaffe som vi kunde njuta av på limousinebussen – vilken service!!

Jättestort gym, väldigt imponerande. Stor 20 meters pool, jacuzzi.

Internetuppkoppling

Trådlöst Internet som var gratis. Helt ok hastighet men inte lika bra som man är van vid hemma.

Prisindikation

2200 SEK

Slutsats

Stort och lyxigt hotell i rätt område. Allt du förväntar dig av ett femstjärnigt hotell. Lyx men utan ”boutique känsla”. Perfekt i tjänsten, kanske inte på romantisk resa.