Bakgrund och introduktion

Min första tur med Turkish. Var en codeshare-bokning (ja ja vet att det är en big no no men det var inte jag själv som bokade) bokad hos SAS. En tur på några dagar för jobb-konferens.

På flygplatsen

Då det var min första TK-tur och biljetten var bokad via SAS så styrde jag av vana stegen mot SAS disken. Visade sig att TK hade egen disk dit jag hänvisades. Detta var även min första flight efter att jag gått från EBS till EBG. Bokningen gjordes när jag var EBS så EBG statusen fanns inte i bokningen och något guldkort hade jag inte fått. Gick till Business check-in där det var en person före mig. Inga problem när jag visade min EBG status via sas appen. Incheckat bagage priotaggades.

Lounge: SAS Gold Lounge, Stockholm Arlanda (ARN), Terminal 5

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Prioboarding annonserades. Såg inte någon särskild koll men det var heller inte något stök med många som försökte komma ombord direkt. Inredning och första intryck inte något exceptionellt. Dock fick man intryck av att det var fler ovana flygresenärer än man är van vid. Väldigt rörigt och stökigt med folk som inte ville acceptera seating.

Stolen och underhållningssystemet

Upplevde stolen som helt ok vad gäller benutrymme (nu är jag dock inte särskilt lång) och klart bättre än tex SAS. Underhållningssystem av normalstandard med korta underhållningsprogram på skärmar i taket.

Internet ombord

Fanns ej.

Måltider och Service

Här blev det riktigt bra. Servicen i sig var uppmärksam om än inte excellent. Direkt efter take-off delades menyer ut trots att det var en morgonflygning (och vad gäller maten så var det egentligen inte något utöver dryck som man hade att välja mellan). Frukostservering en knapp timme efter take-off. En full frukost med bl.a. en turkisk färskostpaj. Absolut en av de bättre flygfukostar jag ätit, även business inräknat. Senare under flygningen kom ytterligare dryckesservering. Utbudet på dryck var mycket bra.

Sömn

Inte direkt aktuellt men lyckades slumra lite.

Ankomst

Ankomst i tid och allt gick rätt snabbt och smidigt. Mitt bagage kom bland de första.

Slutsats

En av de bästa ekonomiklass-flygningar jag gjort på länge.