Bakgrund och introduktion

Detta var en del av min lilla rundtur i Asien (Singapore, Bangkok, Hongkong) påskveckan 2015. Jag flög economy dels för att det var vad mina sista sparade poäng hos British räckte till (ändå väldigt prisvärt med 4500 avios + 600 kr) och dels för att jag verkligen ville prova Cathay i sin enklaste form. Man har ju hört att dom är så bra.

På flygplatsen

Jag kom till Changi i god tid, vilket jag inte hade behövt. Ingen direkt kö i incheckningen och ett väldigt korrekt bemötande vid desken, som alltid i Asien. Någon minuts kö i passkontrollen. Promenerade genom Changi och sedan satte mig på en bänk och läste en bok tills mitt gateområde öppnade. Säkerhetskontrollen sker först då på den här delen av Changi, vilket är lite knöligt eftersom att man måste dumpa t ex sin vattenflaska i det läget.

Ombordstigning och första intryck

Ung personal vid gaten och lite rörigt vilka som skulle gå på först och inte gjorde att ombordstigningen blev sen. Väl ombord kändes det väldigt bra och det fanns både filt, kudde och hörlurar på varje säte även om det bara var en tvåtimmars flygning. En steward kom och artigt kontrollerade mitt val av specialmat. Sedvanlig säkerhetskontroll, mycket korrekt sådan, och strax var vi iväg uppe i luften i detta sköna A330-plan. Personalen gav ett väldigt säkert och professionellt intryck.

Stolen och underhållningssystemet

Jag gillar när man sitter 2-4-2 för då behöver man inte ursäkta sig lika mycket när man ska gå på toa. Stolen var av äldre modell, vilket inte gjorde något, då den kändes rejäl och skön. Helt okej benutrymme. Skärmen kändes också rejäl, men på denna korta flygning kunde man inte se film bara se TV-program osv. Bra flyginformation dock. Stort plus för USB-uttaget så att jag anlände med fulladdad mobiltelefon.

Internet ombord

Fanns ej.

Måltider och Service

Då detta var en kort flygning hade jag inte förväntat mig någon värre service ombord, men oj så fel jag hade. Crewet satte genast igång med mat-och dryckesserveringen. Väldigt vänlig och korrekt service. Just detta man saknar på både lång- och kortdistans på Europeiska flygningar. Jag hade beställt vegetariskt och maten var underbart god – indisk gryta med ris. Jag är kock i grunden så oftast dömer jag ut flygmaten för att vara smaklös, men inte här. God öl till och kaffet serverades strax efter, sedan påtår.

Sömn

Fanns inte tid för sömn, jag var fullt upptagen med att njuta av servicen ombord.

Ankomst

Punktlig ankomst och sedan promenad genom Bangkoks stora flygplats. Ingen kö i passkontrollen och mitt bagage kom direkt när jag anlände till bandet. Letade mig snabbt ner till tåget in till stan och ca 40 min efter flygets ankomst var jag på väg från flygplatsen.

Slutsats

Nog min bästa kortflygning någonsin, men då jämför jag bara med Europa. Jag kan varmt rekommendera Cathay på korta flygningar inom Asien. Man känner sig väl omhändertagen även i ekonomiklass.