Hotellbeskrivning

Modernt och trevligt hotell med bra läge ganska nära Svenska Mässan. Rummen är mycket rymliga och samtliga rum är utrustade med pentry och minsta rummet är på hela 32 kvadratmeter.

Läge och transport

Läget passar mig perfekt då jag anlände med egen bil. Goda parkeringsmöjligheter och bara ca 1500 meter till Korsvägen / Svenska Mässan. Spårvagnen stannar precis runt knuten på hotellet. I samma byggnad finns även gymmet Nordic Wellness dit receptionen fixade en gratis vecka ”prova på träning”, i vanliga fall erbjuder de reducerade priser. I samma byggnad finns även en mataffär (Willys) om man skulle behöva proviantera något (bra med pentry på alla rum).

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Smidig incheckning. Går att köra in bilen på parkeringsdäcket (låst grind nattetid men ingen garanti mot inbrott, de upplyste att tidigare i veckan hade de haft ett inbrott och uppmanar som vanligt att tömma bilen). Från parkeringsdäck är det bara en trappa ner till receptionen.

Snabb, effektiv och smidig incheckning, de uppmärksammade status (BW Diamond) utan att jag behövde visa något kort. De meddelade direkt att jag uppgraderats från ett standardrum till ett superiorrum, samt att min välkomstgåva fanns på rummet. Parkering kostade 145 kr per dygn. Väldigt trevlig personal vid incheckningen som informerade om praktiska detaljer såsom frukost, kommunikationer, restaurangen, träningsmöjligheter m.m. när jag svarade att detta var mitt första besök hos dem. Fick även frågan direkt om jag ville ha mina vouchers eller om jag ville ha dem överförda till extrapoäng direkt?

Utcheckning var smidig, vid incheckningen fick jag frågan om jag ville lösa notan direkt och slutbetala vistelsen direkt vilket innebar att det bara var att lämna nyckeln vid avresan.

Rummet

Jag blev uppgraderad till ett superiorrum vid incheckningen. De vanliga standardrummen såg mycket rymliga ut de också. Superiorrummet är på 40 kvadratmeter och har en dubbelsäng (två enkelsängar), en bäddsoffa, ett skrivbord, ett pentry med ett litet köksbord. Badrummet har dusch och känns rymligt det också. Det finns även en stor terrass/uteplats till rummet med utsikt mot Liseberg/Korsvägen/Svenska Mässan.

Jag spenderade ganska mycket tid på rummet denna vistelse och uppskattar de stora ytorna extra mycket denna gång.

Stort plus för att det fanns ett dubbelt vägguttag på varje sida om sängen för laddning av mobil m.m.

Pentryt känns välutrustat och det fanns kylskåp, mikrovågsugn, vattenkokare samt en induktionshäll. Rikligt utrustat med porslin, bestick, stekpanna, kastruller m.m. om man skulle få för sig att laga någon mat på rummet.

Absolut ett hotell och rumstyp som jag skulle kunna tänka mig att bo en längre period i och då kanske prova på lite självhushåll med tanke på att det fanns en matbutik i samma byggnad (Willys).

Mat, dryck och faciliteter

Provade tyvärr inte restaurangen men såg menyn som kändes prisvärd och ganska enkel med en BBQ meny samt lite pizzor och sallader. Restaurangen har en egen hemsida och erbjuder även roomservice.

Frukostbuffén var gedigen och hade allt jag kan önska mig på ett standardhotell.

Finns en liten relaxdel på våning 5 med soffor och tv samt en bastu som är fri att använda. Hotellet hade ett antal cyklar man fick låna kostnadsfritt om man så önskade.

Internetuppkoppling

Snabbt och kostnadsfritt WiFi på alla rum, man får med en kod vid incheckningen. Enligt bredbandskollen.se hade jag ca 15 Mbit/s download och ca 30 Mbit/s i upload.

Prisindikation

950 SEK

Slutsats

Jag kan verkligen rekommendera detta hotell, oerhört prisvärt och fantastiskt trevlig personal. Stora och rymliga rum vilket jag värdesätter, i synnerhet när jag på en resa måste spendera ganska mycket tid på rummet.