Hotellbeskrivning

Hotellet har funnits på samma plats i åratal. Beskrivningen på hemsidan ger en god bild på vad man kan vänta.

Bodde här på kampanj 2 nätter för 1 -pris som Gold member över helgen med familj (2+3 barn), två rum.

Läge och transport

Hotellet är bra beläget strax bredvid järnvägstation och torget. Det är enkelt att promenera i Vasa centrum och hittar allt man kan tänka sig inom några kvarter. Centralt läge, men utsikterna är ingenting att skryta för. Man kommer till flygplats på 10-15 minuter med taxi (drygt 20€, det verkar som inte finns andra/billigare alternativ).

Offtopic: Nu finns också Vasa Sport (ishockeylag i Finska ligan) fan-shop i samma byggnad där man kan köpa matchbiljetter och annat.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

In/utcheckning gick smidigt pga. mycket låga load factor. Jag hade bokat 2 standard rum, och som Gold fick jag (bara) det andra rummet uppgraderat till Superior. Bemötandet var från neutral till svalt vänligt, no thrills no frills. Med så få folk att serva, skulle de ha kunnat göra det lite bättre.

Rummet

Liten choklad-bar som stamkundgåva i Superior rummet, som är hyfsad stor med bad. Bilderna och beskrivning på hotellets websida ger en ganska rätt bild på hur de är. Standard rummet med dusch skulle jag inte vilja boka på nytt, de borde renoveras eller faceliftas. Utsikterna var inget speciellt, men Superior rummet var i hörnet mot torget med en liten balkong, vilket var positivt. Inredningen alltså dyster.

Man bör dock notera att vi bodde på ”andra sidan”, dvs. på ”Central sida” enligt namnet på restauranget, vilket är från funkis-tiden. Rummen på ”nya” sidan lär vara lite bättre med business class påståd min kollega, men är inte säker.

Mat, dryck och faciliteter

Inget gym. Relaxavdelning ingår på 10:nde våning högst upp med liten 10 meters pool samt bubbelbad (ur funktion!) och bastu samt ”lounge” utan service. Trots 10nde våning var vyerna inget speciellt – det var inte tillräckligt högt upp för att se havet, man ser endast taken av andra hus.

Intill hotellet finns bra (inget Michelin, men för Vasa standard) restaurang ”Fransmanni”, samt ”Central som är på andra våning där frukosten (ingår i rumspris) serveras. Båda är bra val i Vasa, men inget särskilt. Frukosten på Central är god med bred sortiment och generellt god kvalitet samt god stämning med inredning.

Intill ”Central” sida finns också en av Vasas populäraste pub, ”O´Malleys”, med bra stämning. Under fredag-lördagkväll kan det vara t.o.m störande!?

Internetuppkoppling

Fick användarnamn och lösenord vid reception, och wifi fungerade bra för att surfa HD-video. Ingick i priset.

Prisindikation

103€

Slutsats

Positivt är att här talar man svenska.

Stämningen var dock rätt svalt överlag under hela vistelset från incheckning, rummet, relax-avdelning och restaurang Fransmanni.

OK för 2-for-1 vistelse över helgen, under businessdagar rumsprisena kan bli dyra. Kan knappt rekommendera dett hotell, men Vasa är ju fantastisk liten stad annars!

O´Malleys publiv precis vid dörren till ingången till ”Central”-sidan kan vara störande för äldre folk under fredag-lördagkvällar.