Hotellbeskrivning

Hotellet är beläget lite avsides men vid stranden vid Golden Bay. Hotellet är en resort, och har många restauranger och barer. Tanken är alltså att man inte skall behöva lämna hotellet. Hotellet har flera pooler både inomhus och utomhus. En del av stranden är privat för hotellets gäster. Hotellet är stort, och man kan även köpa sig time shares här, via något som verkade heta Azure. Detta var dock inget vi märkte av, förutom några posters här och där.

Vår resa var på 6 nätter, och hela vistelsen betalades med Club Carlson poäng. Vi tog en premium award som skulle ge oss en 1 bedroom seaview suite på ca 70m kvadratmeter. Det kändes mycket prisvärt.

Läge och transport

Hotellet ligger vid Golden Bay, vilket är ca 30 minuter med bil/taxi från Malta flygfält. Närmaste by är väl Mellieha som ligger ca 4km bort. Vi hade beställt via hotellet en taxi som var och mötte oss med barnstol på flygfältet. Desmond var chauffören, och han hade en vit Peugeot 607 (tror jag) som började vara i mer slitna laget. Vi kom dock säkert fram till hotellet, och Desmond var mycket hjälpsam och informativ under resans gång. 28€ betalade vi per riktning (dvs 30€ med dricks). Det finns säkert billigare alternativ, men vi ville ha en barnstol åt sonen.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Redan Desmonds agerande visade sig vara lovande inför vistelsen.Vid incheckningen klarades formaliteterna av snabbt och effektivt. Mitt concierge-medlemskap noterades inte på något synligt sätt men personalen var mycket vänlig och hjälpsam. Klockan var väl en 20-tiden då vi var uppe på rummet.

Väl inne på rummet hade vi en flaska rödvin som välkomstgåva.

Hotellets alla restauranger gav även 15% rabatt på notan vilket var uppskattat. Som vanligt orsakade dock det svarta kortet huvudbry.

Rummet

När vi kom till rummet blev vi lite besvikna. Ja, det var på papper allt det som det skulle, men rummet verkade ha sett sina bästa dagar. Vi hade också av någon anledning väntat oss ett litet kök, men det verkade endast finnas i time-share rummen. Rummet hade klart plats för kök, men det hade aldrig blivit monterat.

Vår son skulle precis lägga sig, då 20.45 började ”entertainment” precis under vår balkong. Det var live musik varje kväll mellan 20.45 och 23. Trevligt för dem som reser utan barn, men otrevligt för dem som vill somna tidigt. Sonen somnade som tur, men jag insåg att detta inte skulle fungera en hel vecka. Nästa dag gick jag till reception, och fick utomordentligt bra service. På nolltid erbjöd de sig att visa mig ett annat rum som inte var precis ovanför musiken. Rummet var av samma typ, men ett hörnrum med bättre layout och en enorm balkong mot havet. Utsikten var den bästa jag någonsin haft. Detta rum hade även badkar vilket var trevligt med barn.

Överlag var servicen och städningen och atmosfären på hotellet mycket bra och trevlig. Vi trivdes verkligen bra!

Mat, dryck och faciliteter

Vi åt middag endast en gång på hotellet, på den italienska restaurangen närmast stranden. Det var en stor besvikelse. Vinet var dåligt och maten var inte något extra. Just på punkten middagsrestauranger har hotellet mycket att lära sig. Dock fanns det på stranden utanför hotellet en restaurang, Munchies, med mycket god mat och framförallt seafood. Jag rekommenderar att äta middag där. Det bör påpekas att hotellet har en fine dining restaurang, Essence, som vi inte provade. Menyn verkade lovande där.

På dagarna åt vi lunch vid poolbaren eller vid cafét. Det var långt samma meny på båda, dvs burgers, club sandwich och sallader. Prisnivån var rimlig. 50cl öl på fat var 4,70€ drinkar från 6€ och en club sandwich var 12,50€. Club Carlson rabatter gällde också. Priserna var högre än utanför hotellet, men ändå såpas rimliga att man väl kunde betala dem. Och jag kan inte poängtera tillräckligt hur bra servicen var genomgående.

Frukosten var okej, skumvin ingår. Har man ätit hotellfrukost på en resort tidigare håller frukosten måttet. Frukosten var inkluderad i rumspriset.

Hotellet har även ett spa som i inte anv Jag använde löpmattan på hotellets gym ett par gånger. Gymet var tillräckligt för att vara ett hotellgym. Vid poolen ordnades också små aktiviteter som vattenaerobics, stretching och vattenpolo. Kul om man gillar sånt, men inte heller störande pga poolområdets layout om man inte gillar sånt.

Internetuppkoppling

Gratis wififanns, men hastigheten var 1Mb/s och man måste logga på på nytt varje 8:e timme. Det räckte bra till att surfa med mobilen, men inte till så mycket mer.

Prisindikation

66.000 CC poäng/natt (Premium Award)

Slutsats

Vi lämnade inte resort + omnejd under hela vistelsen. Poolen, balkongen och närliggande strand samt restaurang erbjöd allt vad vi ville ha. Trots att hotellet var stort så var servicen bättre än någonstans i Europa. Jag fick påminna mig att detta inte var Sydost-Asien, utan Europa. Hit kommer jag gärna på nytt!