Hotellbeskrivning

Vanligtvis när jag tar en natt i Aten blir det på Sofitel på flygplatsen. Men denna gång hade en mycket trevlig resa styrts upp av BC-medlemmar och därför behövdes ett hotell som låg centralt. Eftersom jag är Club Carlsson Guld kände jag för att testa Radisson i Aten. Snabbt och lätt bokade jag ett standardrum för 130€. Smidig bokningsprocess och jag såg fram emot resan.

Läge och transport

Många av mina BC-vänner tog taxi från flygplatsen medan jag tog tunnelbanan. Mycket enkelt. Köp en biljett för 8€ enkel (eller 14€ för t/r inom 48 timmar). Tag tunnelbanan till Monastiraki och byt där till den gröna linjen (nummer 1) mot Kfissia. Åk till Victoria. När du kommer ut från metron, gå då mot en stor park (Pedion Areos) och sväng höger. Fortsätt till hörnet och därifrån ser du hotellet.

Taxi kostade 38€ inklusive 3 resväskor för tre personer till flygplatsen. Tog cirka 25 minuter på fina vägar i farter en bra bit över hastighetsbegränsningen.

Närmaste tunnelbanestation är som sagt Victoria. Härifrån går den gröna linjen mot Pireaus. Ett bra tips om du behöver ett hotell för att vänta på första båten ut till den grekiska ö-världen.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen gjordes snabbt och effektivt och jag fick ett rum på tredje våningen. Tyvärr fick jag ingen rumsuppgradering som Guldmedlem, men jag fick rabatt på frukosten från 20€ till 12€. Senare på natten lyckades jag och några andra Göteborgare förhandla oss till gratis frukost 😉

Utcheckningen tog lite längre tid, men ändå smidig. Personalen var trevlig och gästvänlig.

Rummet

Rummet var beläget på tredje våningen och var fint och modernt med utsikt över Pedion Areos-parken. Sängen var stor och bekväm. I badrummet fanns duschkrämer och body lotion från Olivia. Det fanns även minibar och vattenkokare. Trivdes bra i rummet.

Mat, dryck och faciliteter

När jag ramlade in sent på natten upptäckte jag att jag fått en flaska grekiskt vin och ett fruktfat på rummet. Trevlig Guldförmån, men på grund av rådande promillehalt och uttorkningssymptomen dagen efter öppnades aldrig flaskan…

Frukosten serverades i loungen på översta våningen. Mycket läckert att äta gott och ha hela Aten för ens fötter. Även Akropolis går att se från loungen. Frukosten hade gott utbud med många varma rätter (omelett, ägg, korv, svamp etc), frukt, bröd, pålägg, juicer etc. Testade bland annat persikojuice som var väldigt god.

Ytterligare en trappa upp fanns pool och takbar. Innan utcheckning tog jag det lugnt där uppe några minuter och njöt av den grekiska solen.

Middagen åt jag och mina BC-vänner i stadsdelen Psirri som är känd för sina restauranger och uteliv. Rekommenderas varmt!

Internetuppkoppling

Fungerade mycket bra och var helt gratis.

Prisindikation

90-130€ / 10000 poäng + 69€

Slutsats

Ett trevligt och prisvärt hotell i centrala Aten. Kommer definitivt att bo här igen.