Hotellbeskrivning

Stort Radissonhotell mitt i centrala Bergen. Byggt 1987 tror jag. Verkar inte renoverat sedan dess. Aningen nedgånget.  Hotellet har två barer och tre restauranger. Pool och gym finnes, dock var dessa dock bägge stänggda under mitt besök (hade nog lite oflyt, de var stängde exakt mina datum och skulle öppna igen den dagen jag checkade ut). Anledningen till mitt besök var en tjänsteresa och jag valde hotellet i blindo efter läget, priset och att de lovade erbjuda fri WiFi.

Läge och transport

Ligger mitt i stan, precis mitt i smeten.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Anlände sent på grund av inställda flyg mellan Arlanda och Gardemoen och senare dimma på Kastrup. Fick trevligt bemötande i receptionen och inchecken gick smidigt. Jag blev uppgraderad till Business Class-rum direkt (hade lagt med mitt Club Carlson Gold Elite i beställningen). På Rummet väntade en liten ask choklad.

Rummet

Fick ett Business Class-rum på 7:e våning (av 9). Relativt stort med golv till tak-fönster och utsikt över stan. På rummet fanns: två 90-sängar av modellen mycket mycket mjuk. En soffa av typen nedsutten bäddsoffar, en fotölj, TV med några få kanaler i växlande mottagningskvalitet, nespressomaskin, minibar. Morgontidning levererades utanför dörren varje morgon (DagensNäringsliv, norsk morgontidning)

Rumment var lätt slitet och kändes inte renoverat sedan hotellet var nytt 1987.Sängarna var hyffsat nya men som tidigare nämnt, mycket mycket mjuka. Rummet var snålt utrustat rörande eluttag, exempelvis fanns det inget vid sängbordet vilket jag tycker är ett krav.
Sittgruppen som bestod av en bäddsoffa och en fotölj var rena och fräscha men nedsuttna och obekväma.

Badrummet var normalstort och utrustat med ett svulstigt 80-talsbadkar (brett, långt och… grunt… ovanlig kombo). Tvål, duschcreme och handcreme erbjöds, men dessa var inte från någon fancy lable direkt.

 

Mat, dryck och faciliteter

Frukosten är helt ok. Den är ganska rikligt utbud av bröd, pålägg, flingor och varm frukost. Riktigt bra äggröra (vilket man kan sakna på många hotell).
Det jag saknar är färskpressad juice, eller i alla fall juice som inte smakar blöt koncentrat. Pålägget var överlag ok, dock så saknades det en ost som inte smakar gummi (Norge, snälla sluta er brandskatta utländsk ost, norsk samkar så lite).

Frukostrestaurangen är aningen underdimensionerad. Under min vistelse på Radisson Blu Norge var det flera busslaster asiatiska turister på hotellet. Detta resulterade i en, milt sagt, lätt kaotisk frukostservering. Men i och med att de var i överlägsen majoritet var det bara att gilla läget och flyta med, frukost fick jag varje morgon i alla fall 🙂

I relation till vad rumspriserna ligger på detta hotellet så anser jag att frukosten skulle kunna rycka upp sig ett par snäpp.

Jag prövade inte middagsrestaurangen, men önskar man äta bra finns det många alterantiv i närområdet. Hotellet ligger som sagt mitt stan.

Internetuppkoppling

Fri WiFi ingår i rumspriset, dock så är denna WiFi inte något att lita på, speeden varierar mellan 0.2mbit och 10mbit. Under mina tre kvällar på hotellet hade jag mycket svårt att streama filmtjänster såsom Netflix eller TV4Play. Att ladda ned eGP på morgonen gick inte heller särderless bra, detta pga långsamt internet.

Måste du ha bra WiFi, välj ett annat hotell är min rekomendation.

Prisindikation

2200:-

Slutsats

Radisson Blu Norge är inget dåligt hotell. Trevlig perosnal, bra läge och ok rum och frukost. Det som dock drar ned hotellet är att det börjar bli ganska slitet samt att deras internetuppkoppling är av en variernade sovjetkvalitet. Jag skulle nog personligen inte valt att bo här igen. Mest för att det finns bättre hotell i Bergen