Hotellbeskrivning

Radisson Blu Hotell Bodø är ett av de klassiska SAS-hotellen och öppnades redan 1971 på sin nuvarande plats. Än idag så kan hotellet stoltsera med att vara stadens högsta byggnad med sina 13 våningar. Och dessutom Bodøs största hotell- och konferensanläggning med kapacitet för upp till 500 gäster.

Hotellbyggnaden ägs av hotellinvesteringsgruppen Norgani som har planer för att utöka hotellet till 17 eller 18 våningar. Vilket med största sannolikhet skulle påskynda den välbehövliga totalrenoveringen av hotellet. Då hotellet inte verkar ha  genomgått någon större ansiktslyftning sedan totalrenoveringen i mitten av 1990-talet vilket tyvärr verkar genomsyra hela anläggningen.

Läge och transport

Hotellet är både centralt och strategiskt beläget precis intill småbåtshamnen med en enastående utsikt över både Vestfjorden och fjällvidderna som omsluter Bodø i sin famn. Dock är det på gott och ont att hotellet är insprängt mitt i ett mindre köpcentrum.

Men det är enkelt att nå hotellet till fots ifrån både flygplatsen och tågstationen som båda är belägna en drygt 15 minuters stärkande promenad bort. Dock så valde vi att ta taxi ifrån flygplatsen vilket skulle visa sig vara onödigt men bekvämt. Dagen efter tog jag en promenad till tågstationen.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Sedvanlig välkomstgåva bestående av fruktfat med standardvälkomsthälsning till gästen i rummet (är CCG). Annars så var personalen väldigt serviceinriktad och välkomnande.

Rummet

Då jag enbart gjorde en transferövernattning mellan flyg och tåg i Bodø så valde jag och mitt resesällskap att dela på ett twin room. Rummet var funktionellt men inte mer än så tyvärr och påminde mest om ett spartanskt vandrarhem. Dock så kan jag inte klaga på utsikten från 12:e våningen trots att det var på landsidan så fångade fjällviolerna min fascination.

Mat, dryck och faciliteter

Då vi enbart bodde på hotellet en natt så fick det bli room service efter en promenad i centrum. Menyn visade sig erbjuda ett sparsmakat utbud av enklare à la carte rätter. Valet föll för oss båda på en Carbonara som vid servering och provsmakning mest påminde om något som serverades i skolköket under högstadiet. Desutom så var portionen i minsta laget men smakade ändå helt okej för att vara en pastarätt. Frukosten som serverades i restaurangen var en överraskning med riktigt bra utbud av det mesta man kan önska sig.

På 13:e våningen så ligger en skybar kallad Top 13 som erbjuder lättare förtäring och en milsvid utsikt över Vestfjorden. Dock så får man ta trapporna från 12:e våningen för att komma upp till baren.

Dock så finns det ett flertal restauranger precis i närheten av hotellet. Och dessutom en prisvärd thairestaurang vid ingången till det lilla köpcentrumet som hotellet är beläget i. För den som enbart är sugen på lite småsnacks finns även en Narvesen butik (liknande 7-Eleven) i samma byggnad. Och dessutom en välbesökt bowlingbana i källaren för dem som har det intresset.

Internetuppkoppling

Hotellet har gratis trådlöst internet i samtliga rum samt i de allmänna utrymmena som fungerade fint. Inloggning med namn och rumsnummer.

Prisindikation

1095 NOK

Slutsats

Jag måste ändå säga att Radisson Blu Hotell Bodø fyller en funktion som transferhotell då den största fördelen är närheten till både flygplatsen och tågstationen, samt nödvändig shopping. Men för den som vill tillbringa några dagar i Bodø, så skulle jag rekommendera att undersöka andra boendealternativ.