Bakgrund och introduktion

Reser ungefär varannan vecka mellan Sverige och Dubai/Abu Dhabi eller vidare till Indien/Asien.

På flygplatsen

Qatar har ordning och reda vid incheckning och är noggranna med att låta business/privilige club members borda tidigt och enkelt.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Qatar har en perfekt produkt till ett mycket attraktiv pris. Man blir väl omhändertagen när man stiger ombord och det finns egentligen inget att klaga på. Jag åker oftast 787 men vid resor till övriga Asien 330 oftast. 787 är överlägsen i komfort och atmosfär, även om planet är ganska litet och kan verkligen rekommenderas.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen är enkel att sköta – allt sköts elektriskt, även höjning/sänkning av armstöden. I sängläge ligger man förträffligt (jag är iofs bara 171 cm), och helt plant. Mycket bekvämt. Det finns många praktiska fack för skor, glasögon och allt smått och gott man har med sig. Enkelt att komma åt uttag för laddning av dator och telefon. Underhållningssystemet är enkelt att sköta och med bra ljud och lurar.

Internet ombord

Använt Internet bara några få ggr och kan egentligen inte klaga – lika bra som alla andras, och ungefär lika dyrt.

Måltider och Service

Maten och servicen är förträfflig. Likaså viner/champagne. Det enda ”tråkiga” är att menyn inte byts så ofta, så åker man som jag ibland flera ggr i månaden så blir måltiderna lite tråkiga. Hade önskat mer variation och oftare.

Sömn

Man sover utmärkt i sängläge, och 787 är tyst och fin. 330-kabinerna som jag provat många ggr har inte (ännu) full flat vilket inte är särskilt bekvämt.

Ankomst

Flyget till från Arlanda – AUH/DXB via DOH har alltid varit på tid. Känns tryggt. Bagaget kommer snabbt och oftast först när man reser business/first.

Slutsats

Kan verkligen rekommendera Qatar Airways business/first. Jämfört med många andra bolag jag flugit tycker jag de har en svårpreciserad perfektion, som andra inte har förutom möjligen SQ. Kan verkligen rekommendera Qatar (trots att man kan ifrågasätta bolagets etik och moral) om man reser i tjänsten. Man kommer fram i så bra skick som det bara är möjligt. Och väldigt mätt.