Bakgrund och introduktion

Med en mellanskillnad på endast 1200 kr slog jag till och bokade en premiumbiljett med Norwegian hem från New York. Då jag dessutom hade fyra timmar på JFK efter en inrikesflygning kändes tillgången till loungen som ett måste.

På flygplatsen

Anlände med inrikesflyg till terminal 4 och kunde snabbt och enkelt få mitt bagage och bege mig till incheckningen. Norwegians incheckningsområde ligger perfekt till i utkanten av terminal 1. Efter en smidig process i säkerhetskontrollen begav jag mig till den lounge som Norwegian använder, som låg mitt emot den gate flyget skulle gå ifrån.

Lounge: Korean Air Prestige Class Lounge, New York (NY) John F Kennedy International (JFK), Terminal 1

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Norwegians 787 gav ett fräscht och nytt intryckt direkt när man kommer ombord. Efter en kort vänstersväng fann jag min plats i premium kabinen på rad 1.

Stolen och underhållningssystemet

Norwegian erbjuder en bekväm stol med generösa möjligheter till tillbakalutning och stolen är enligt mig i samma klass som många andra bolags lite äldre businessstolar. Underhållningssystemet Norwegian använder sig av är ett modernt Android system och i skärmen kan man förutom att få tillgång till ett bra utbud av gratis filmer och serier även få fram en riktigt schysst 3D karta över flygningen. I skärmen finns även USB-uttag där du kan ladda din mobil mm. I alla premiumstolar finns även ett eluttag.

Internet ombord

Fans inte.

Måltider och Service

Direkt efter ombordstigning erbjöds vatten och juice till passagerarna i premiumkabinen. Väl uppe i luften påbörjades middagsserveringen. Då denna flygning startade kl 23.55 var det många passagerare som valde att inte äta någon middag vilket är fullt förståeligt. Middagen som serverades bestod av en kycklingrätt(fanns även två andra valmöjligheter) med tillhörande sallad och efterrätt. Före maten serverades dryck och till maten erbjöds öl, vin mm. Då detta var en nattflight var det många som valde att sova direkt vilket gjorde att servicen var lite mer diskret än vanligt vilket var bra för dem som sov. För oss som var vakna gjorde dock detta att det kändes lite svårt att få kontakt med kabinpersonalen för ytterligare beställningar av dryck, avec mm.  Före ankomsten till Arlanda serverades frukost bestående av bagel med lax och andra tillbehör.

Sömn

Efter maten och kaffet blev det ett par timmars sömn. Norwegians premium stol går utmärkt att sova i så länge man inte är extra känslig.

Ankomst

Trots en viss inledande försening ankom vi i tid till Arlanda. Trevligt att ombord personalen höll koll och såg till att premiumkabinen fick gå av först då det gjorde att man slapp köerna vid passkontrollen.

Slutsats

Norwegian levererar en bra premiumprodukt till ett mycket överkomligt pris. Viktigt att komma ihåg att detta inte är businessclass men sett till hur mycket man betalar så borde det inte vara någon risk att få den föreställningen. För en längre flygning rekommenderar jag verkligen att lägga på en eller ett par tusenlappar för att på så sätt kunna både jobba och sova.  Det man skulle kunna förbättra för att ytterligare öka känslan av en premium upplevelse är uppmärksamheten i servicen. Detta kostar inget för flygbolaget men skulle göra upplevelsen än bättre.