Bakgrund och introduktion

Vi skulle resa till Newyork över påsken för  shopping och nöjes skull. Vi bokade in oss på en flight med Icelandair Sagaclass (Businessclass) för jag hört väll om icelandair trots sitt ganska långa pris.  Icelandair mellanlandar på island och denna recension är från första flygningen.

På flygplatsen

Vi kom till kastrup denna soliga förmiddag med ett Sj2000 tåg. Tågen anlände i tid(!!) och efter avstigning begav vi oss till inchekningen. Kön ringlade sig lång i ekonomi ledet med i Saga incheckningen var det  Sedan begav vi oss mot säkerhetskontrollen där vi i saga fick ta CPHexpress, smidigt! Efter en snabbis i taxfreen så gick vi mot sasloungen som icelandair använder på CPH. Det var lungt i loungen och idag serverades tomatsoppa som smakade bra.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Tio minuter innan bording gick vi lungt mot gaten och när vi kom hade bordingen börjat så vi ställde oss i kön (i vanliga fall får saga och Economy comfort (premium economy) passagerare borda först. Man använde en dörr till 757:an, den andra så det blev en liten vänster sväng för att komma in i sagakabinen. Stolarna stod i en 2-2 inredning mot 3-3 i economy. Benutrymmet var bra. Stolarna var förövrigt bekväma, breda och mjuka kanske något slitna. I stolen låg en kudde och så fort vi satt oss kom en flyg värdinna med islänskt källvatten, tidningar och magasin. Fem minuter sen pushback för att sedan lyfta. Beläggningen på flighten var ca 60 % i sagaclass.

Stolen och underhållningssystemet

Det finns 22 stolar i sagaclass. Som på pekat mycket bekväma stolar.  Ombord fanns ett personligt underhållningssystem med okej utbud av filmer, serier och musik. Även en flygmap med position, höjd, hastighet m.m. Dock var både upplösningen och stoleken i sämsta laget. Det delades ut headset för den som ville låna ett par. Personligt eluttag vi stolen. Fler tidningar fanns i ett ställ i kabinen.

Måltider och Service

När bältes skylten släckts på börjades drycks beställningar. Det fanns en champagne, två vita och två röda viner. Drycken serverades med en skål nötter. Det delades ut varma handdukar och menykortet. Sedan påbörjades lunchserveringen. På denna tre timmers flygning fanns det två varmrätter att välja mellan. Menyn:

Förrätt:

Röktankbröst och mandarinklyftor

Varmrätter:

Kycklingsallad och mangosås

eller

Lammfile och potatistrrin

Efterrätt:

Chokladfondant med kolaboll

 

Jag valde lammet. Allt serverades på samma bricka med en vit duk. På brickan fanns även varmtbröd och smör. Allt utom förrätten smakade utmärkt, förrätten var okej. Till desserten serverades kaffe eller te.

Ankomst

Punktig ankomst. Saga passagerarna fick gå av först.

Slutsats

Mycket prisvärd flygning rekommenderas starkt