Beskrivning och intryck

Det här var mitt första besök på Bali sedan den nya terminalen tagits i bruk. Blev imponerad när vi kom in i ankomsthallen som närmast påminner om ett Amerikanskt Convention center utan möbler. En enorm öppen yta. Vi landade på kvällen och var ute ur terminalen på under 20 minuter! Förra besöket tarvade 1,5 timme. Borta är alla porters och obskyra växlingskontor, nu får man åtminstone andrum efter bagagescanningen.

Så till loungen som besöktes på hemresan, Premier Lounge. Premier Lounge är såvida du inte flyger med Garuda den enda loungen på Ngurah Rai.

Loungen är för närvarande den enda som finns på Ngurah Rai och är en tredjepartslounge. Du kommer in i loungen med voucher som du får vid checkin. Det går också att köpa sig in för 27$

Loungen är precis som terminalen väldigt ny, vid besöket så var trappan upp till loungen avstängd på typiskt balinesiskt vis med en masonitskiva. Glasshiss gäller där man ser trappan som uppenbarligen inte kommer att öppnas på ett bra tag.

Smidigt och gästvänligt bemötande vid entrén.

Loungen är en typiskt lounge, sticker inte ut på varken ett positivt eller negativt sätt. Komfortabla stolar, elluttag som ibland är 20 cm för långt borta för att du ska kunna ansluta din telefon/plattladdare och använda den samtidigt.

Ber i förväg om ursäkt för de dåliga mobilbilderna..

Mat och dryck

Det finns ett enklare utbud av varma rätter, du kan göra dig en sallad och det finns ett ganska gediget kakutbud för att vara i Asien. Inget rökområde finns.

Sedvanligt drickautbud, du kan även få dig de vanligare starkare dryckerna. Johnnie röd, Smirnoff och Gordon´s.  Det finns även rött o vitt vin samt Baileys. Dessa drycker gömmer man lite bakom en disk, känns som man helst vill undvika att dela ut dessa dyrbarheter.

Faciliteter

Datorer, TV, toaletter och en dusch på den manliga sidan av hygienavdelningen. Har inte inventerat damsidan.

Internetuppkoppling

Wifi med god fart om man väljer flygplatsnätet, loungens wifi var trögare än sirap i frysen.

Slutsats

Ditt sannolikt enda val av lounge på Ngurah Rai (om du inte flyger Garuda) En helt ok och lugn plats att tillbringa väntetiden på.