Beskrivning och intryck

Ny medlem och ser att det inte finns någon recension om Preludium Lounge (Warsava).

Efter fyra dagars intensivt alkoholintag och sorg efter ett misslyckat EM för Sverige u-21 landslag, var det i samband med ett extra stopp (Lublin- Warsava- Gdansk) vi fick chansen att återhämta oss i denna välplacerade lounge precis vid våran Gate.
Det är först i efterhand (Google) jag kan berätta för er att den ligger på markplan vid gate 33-35 i Terminal A.

Det var med stor förvåning att den faktiskt låg där med sin hotelliknande entré.
Vid en snabb överblick såg vi att vi kommer in med PP. När dörrarna öppnas så hälsar värdinnan oss välkomna och gestikulerar med vår tolkning en rörelse att vi är välkomna in utan att behöva visa kort/biljett.

Väl inne möts vi av en sval (dock inte kall) luft och känner oss genast piggare. Den fräna och ekologiskt talande färgsättningen/möblemanget tillsammans med en uppiggande ljussättning får oss att vilja ha en GT omedelbart.

Mat och dryck

Vad jag vill minnas så snålades det inte med spritdrycker utan det mesta i spritväg kunde tillhandahållas för att inte glömma öl/vin.
Mindre förtäring desto mer procent kändes som ett vinnande koncept efter att ha druckit Zywiec konstant i fyra dagar. Ännu en ”positiv” sak med starka rusdrycker är att det botar min flygrädsla för stunden.

I övrigt så fanns det en stor mängd ej alkolhaltiga drycker. Cola, Juice, Vatten mm..

Den varma maten för dagen var en tolkning av Moussaka. Väldigt god! Det bjöds även på kall gurksoppa, snittar av olika slag samt bröd med lättare pålägg. Gurksoppan krävde en nypa salt (bokstavligen talat) och var efter det faktiskt riktigt god den med. I övrigt så testade vi inte så mycket mer trots att det fanns ett stort bord med sötsaker. Det var nog någon dryck som tyckte att salt var bättre än sött just där och då.

 

 

Faciliteter

Toaletterna var av bättre klass än SAS-gold T5 Arlanda (om man får välja valfri att jämföra mot). VÄLDIGT fräscha och man fick intrycket att de städar efter varje besökare. Dusch fanns att tillgå för båda damer och herrar och jag som brukar ogilla gemensamma hygienområden fick en positiv känsla.

Någon TV fanns inte förutom skärmen med alla avgångar. Tidningar finns också (enligt google) men inget jag såg men för den delen inte letade heller.

Internetuppkoppling

Superbra WIFI under den tiden jag hann spendera där vilket var ca 2H om jag inte minns helt fel.

Slutsats

Under vår vistelse där så var det ungefär tio personer i omlopp hela tiden så det var en mycket lugn atmosfär och en icke existerande kö till drycken vilket i det läget uppskattades mycket. Känslan man fick var att ingen jobbade där men det var hela tiden påfyllt och toaletterna fräscha, precis som det ska vara vid en självservering.

Har tyvärr inga bilder, så den kritiken välkomnar jag. Det blir bättre till nästa gång!