Beskrivning och intryck

Lounge är belägen i T2A på samma våning som avgångsgaterna. Man tar sig till loungen genom att ta rulltrappan ned från incheckningsplanet och passera World Duty Free och gå mot Terminals Transfer Area. I slutet av den lilla korridoren ligger entrén till loungen, access antingen via Priority Pass eller liknande loungekort. Loungen är fördelad på ett flertal större områden och det första som besökaren möts av efter entrén är den bemannade baren där en liten mindre sittområde är placerad mitt i rummet. Efter baren kommer man in i ett av de mindre avskilda sittområdena där fåtöljer/soffor och bord står uppställda i olika grupperingar, några med mer avskildhet än andra. Går man vidare så kommer man in i det stora området i loungen med buffén och en större blandning av mat- och arbetsplatser samt även några fåtöljgrupper. Längst in i loungen finns även ett litet avskilt tv-rum.

Mat och dryck

På buffén serveras både varma och kalla rätter beroende på tid på dygnet. De kalla rätterna brukar variera från olika former av sallader, bönblandningar till mindre wraps med olika fyllningar. Den varma buffén brukar under morgon och förmiddag vara någon variant av engelsk förstärkt frukost, dvs bacon, äggröra, gröt, korvar, bönor etc. Sedan finns även croissanter och någon variant av annat bröd. Vad gäller pålägg finns nästan enbart olika marmelader sällan något kallskuret. Under lunch, eftermiddag och kväll skiftar serveringen till olika former av matiga sallader, chili con carne, lasagne, pajer och inte sällan någon form av kyckling. För den som har besökt Arrivals loungen känns inte sällan menyn igen och det är sällan några problem att plocka ihop en stabil måltid. Vid sidan av buffén finns ett större kylskåp med olika läskedrycker och vatten. För att få alkoholhaltiga drycker får man bege sig till den bemannade baren i rummet bredvid. Baren i sig en trevlig bekantskap med relativt snabb betjäning och oftast med intressanta förslag på drycker. Har dock aldrig provat mig igenom deras Champagneutbud. Här finns också ett litet urval av olika nöt-blandningar, oliver och annat tilltugg som inte finns vid den stora serveringen.

 

Faciliteter

Loungen har även små-arbetsstationer för den som vill arbeta även om alla fåtöljgrupperingar har eluttag. Loungen har även dusch, vilorum och massagefaciliteter, dessa är dock inte testade. Ett urval av internationella tidningar och magasin finns tillgängliga.

Internetuppkoppling

Internetuppkoppling är gratis för loungebesökare och access fås vid entrén.

Slutsats

Överlag är denna lounge trevlig och lätt att slå ihjäl många timmar i med ett bra utbud av mat och dryck.